Skip navigation

ΠΑΝΓΚΑΣΙΟΥΣ ΜΕ ΡΥΖΙ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά για τις πιπεριές
2 τμχ Φιλέτα Πανγκάσιους
1 τμχ Μεγάλη κόκκινη πιπεριά
1 τμχ Χυμό και ξύσμα απο λάιμ
4 τμχ Φύλλα φασκόμηλου
4 τμχ Οδοντογλυφίδες
Σόγια
Πιπέρι
Αλάτι
Υλικά για το ρύζι
250 γρ Ρύζι μπασμάτι
375 γρ Νερό
20 γρ Βούτυρο
3 τμχ Γλυκάνισο
5 τμχ Κόκκους πιπέρι
Αλάτι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βρέξτε τις οδοντογλυφίδες σε κρύο νερό.
Κόψτε την πιπεριά σε 4 μέρη. Προσθέστε μια σταγόνα σάλτσα σόγιας στις κομμένες πιπεριές. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Κόψτε τα φιλέτα Πανγκάσιους. Αλείψτε τα με ελαιόλαδο. Ρίξτε αλάτι, ξύσμα λάιμ και πιπέρι.Τυλίξτε τα φιλέτα ώστε το δέρμα να είναι στο εσωτερικό. Στερεώστε τα με μια οδοντογλυφίδα και τοποθετήστε τα στη μέση της πιπεριάς. Τοποθετήστε τις πιπεριές σε προθερμασμένη πλάκα ψησίματος.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τοποθετήστε το ρύζι και το νερό στο τηγάνι, μαζί με λίγο βούτυρο και μπαχαρικά.
Βράζετε σε άμεση θερμοκρασία. Γυρίστε την χοάνη σε έμμεση θερμότητα. Τοποθετήστε το τηγάνι στην ψησταριά και καλύψτε το με την διατρητή πλάκα πάνω στην οποία θα τοποθετήσετε τις πιπεριές με τα παγκάσιους. Μαγειρέψτε στο επίπεδο 2 για 10 λεπτά με το καπάκι κλειστό. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά στο επίπεδο 1 και σερβίρετε.