ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Αλέστε την δάφνη, το πιπέρι, τα μούρα και τα αποξηραμένα μανιτάρια στο γουδί. Ανακατέψτε τον κιμά με τα κρεμμύδια ,το σκόρδο, τις φρυγανιές, τα καρυκεύματα και τα μπαχαρικά με βάση το κρέας. Ζυμώστε το παραπάνω μείγμα του κιμά με κόκκινο κρασί και βότανα μέχρι να έχει μια συμπαγή υφή. Έπειτα σκεπάστε και αφήστε το μίγμα μέσα στο ψυγείο για 3 ώρες, ώστε να βγάλει τα αρώματα του. Χωρίστε το μείγμα του κιμά σε μερίδες περίπου 40γρ. ώστε να δημιουργήσετε 12 μπιφτέκια. Σκεπάστε τα και αφήστε τα για λίγο (δεν θέλουμε να κρυώσουν πολύ πριν από το ψήσιμο).
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Προθερμάνετε την πλάκα ψησίματος για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ψήστε τα μπιφτέκια για 4 λεπτά την κάθε πλευρά σε αργό ψήσιμο, μέχρι η εσωτερική τους θερμοκρασία να φτάσει τους 64° C. Αφήστε τα να ξεκουραστούν για 3 λεπτά έως ότου η εσωτερική τους θερμοκρασία φτάσει τους 68° C.