Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 17:44

Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ WARMING RACK

Γράφτηκε από  outdoorchef-greece
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Χρησιμότητα του warming rack

Συνήθως όλες οι μεγάλες ψησταριές αερίου διαθέτουν σχάρα διατήρησης λεγόμενη και ως warming rack. Γνωρίζεται πως μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε στο έπακρο; Πάμε να δούμε κάποιες χρήσεις αυτής της σχάρας.

Κρατήστε το φαγητό ζεστό

Καθώς το λέει και η λέξη σε αυτή τη σχάρα μπορούμε να κρατήσουμε το φαγητό ζεστό ή μπορούμε για παράδειγμα εάν έχουμε αρκετά κοτόπουλα επάνω στη σχάρα και κάποια έχουν ήδη ψηθεί να τα μεταφέρουμε στην επάνω σχάρα. Ακόμα καλύτερα μπορούμε τα κοτόπουλα τα οποία είναι σχεδόν έτοιμα να τα μεταφέρουμε εκεί έτσι ώστε να βοηθήσουμε τα υπόλοιπα να ψηθούν πιο γρήγορα αλλά και αυτά που μεταφέραμε με την θερμοκρασία που έχει μέσα η σχάρα να τελειώσουν το ψήσιμό τους.

Σαν δεύτερη σχάρα

Μπορούμε καθώς ψήνουμε στη σχάρα τα κρέατα μας να τοποθετήσουμε εκεί λαχανικά τα οποία μπορούν να ψηθούν και με έμμεσο τρόπο ή να ξεκινήσουν στη δεύτερη σχάρα και να τελειώσουν μόλις έχουμε χώρο στην κανονική. Ένα καλό παράδειγμα σε περιπτώσεις που ξέρω ότι θα ψήσω για πάνω από μία ώρα είναι να τοποθετήσω εκεί τις πατάτες μου κλείνοντας σε ειδική λαδόκολλα με λίγο αλάτι και βούτυρο. Όταν θα έχουμε τελειώσει το BBQ οι πατάτες μας θα είναι έτοιμες.

Αναφλέξεις

Συνήθως αν ψήνουμε τρόφιμα τα οποία έχουν μεγάλο ποσοστό σε λίπος όπως παράδειγμα burgers, αν ψήνω μεγάλη ποσότητα το πιο πιθανό είναι να έχω αναφλέξεις. Μπορείς να μετακινήσεις στην επάνω σχάρα κάποια από τα μπιφτέκια σου στο σημείο όπου έχεις αναφλέξεις μέχρι να καλμάρουν.

Ψήσε τα ψωμάκια

Αν θέλεις να ψήσεις τα ψωμάκια σου μπορείς και πάλι να χρησιμοποιήσεις την επάνω σχάρα. Διευκολύνεσαι και στο χώρο αλλά και αποφεύγεις να τα κάψεις πολύ γρήγορα.

 

Διαβάστηκε 1948 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 18:05

Σχετικά Άρθρα