Skip navigation
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 17:37

ΠΩΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΝΑ BBQ PARTY

Γράφτηκε από  outdoorchef-greece
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

πως να οργανώσετε ένα bbq party

Όλους μας αρέσει να είμαστε με φίλους δίπλα σε μια ψησταριά με καλή μουσική, πολλές μπύρες και καλό φαγητό αλλά σπάνια και λίγοι οργανώνουν κάτι τέτοιο. Ο κύριος λόγος συνήθως που το αναβάλουμε είναι η κούραση της προετοιμασίας αλλά και το μετά το μπάρμπεκιου. Σήμερα θα δούμε κάποια απλά βήματα που αν τα ακολουθήσουμε σίγουρα θα αρχίσουμε να κάνουμε περισσότερα BBQ Party!!

Ξεκίνα με τρείς βασικές ερωτήσεις.

1. Για πόσα άτομα θα μαγειρέψω;

2. Πόσα διαφορετικά φαγητά θα κάνω;

3. Τι χρειάζομαι και από πού θα προμηθευτώ την πρώτη ύλη;


Σίγουρα το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν ξεκινάμε είναι να μάθουμε για πόσα άτομα θα μαγειρέψουμε. Αυτό θα μας βοηθήσει στο να βγάλουμε το μενού αλλά και για να ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να αγοράσουμε σε ποσότητες γιατί σίγουρα δεν θέλουμε ούτε να μείνει κάποιος νηστικός αλλά να μην μας περισσέψουν και πολλά. Αναλόγως λοιπόν τον αριθμό των ατόμων ξεκινάω και χτίζω το μενού. Αν θα έρθουν αρκετά άτομα σίγουρα δεν θα κάνω πολλές και δύσκολες παρασκευές θα κάνω λίγα και καλά. Πολλές φορές στη θέληση να καταπλήξουμε τους καλεσμένους μας μπερδευόμαστε στην πολυπλοκότητα των συνταγών και στο τέλος εκτός του άγχους να τα προλάβουμε όλα σερβίρουμε και κάτι μέτριο.
Μέχρι στιγμής απαντήσαμε στις δύο πρώτες ερωτήσεις. Πάμε λοιπόν τώρα στην τρίτη. Όσο “αστείο” και αν σας φαίνετε καλό θα ήταν αφού έχω αποφασίσει το μενού να το καταγράψω. Όλες τις συνταγές μου βήμα-βήμα και τα υλικά που χρειάζομαι. Ειδικά αν είμαστε αρχάριοι γράφοντας τις συνταγές μας βοηθάει να τις κατανοήσουμε και καλύτερα. Με τον τρόπο αυτό σιγουρεύω ότι δεν έχω ξεχάσει κανένα υλικό. Δίπλα σε κάθε υλικό σημειώνω από πού θα το προμηθευτώ και στο τέλος κάνω μια συγκεντρωτική λίστα και ξεκινάω να τα αγοράζω.

Συνέχισε με τρεις ακόμα ερωτήσεις

1. Είναι το BBQ καθαρό;

2. Έχω καύσιμη ύλη αρκετή για να μαγειρέψω;

3. Με ποια σειρά να ξεκινήσω τις συνταγές μου για να είναι όλα ζεστά και ζουμερά;

Σίγουρα όταν θέλεις να είσαι οργανωτικός δεν μπορείς να αφήσεις τίποτα για την τελευταία στιγμή. Έτσι λοιπόν σιγουρέψου ότι είχες αφήσει το BBQ καθαρό από τη τελευταία χρήση και αν όχι κάντο τώρα και μην περιμένεις να έρθει εκείνη η μέρα για να το κάνεις διότι θα σου προκαλέσει ένα παραπάνω άγχος. Σιγουρέψου ότι έχεις καύσιμη ύλη αρκετή για να μαγειρέψεις όλες τις συνταγές σου. Δεν θέλεις σε καμία περίπτωση στα μισά να σου τελειώσει το αέριο ή το κάρβουνο διότι στη καλύτερη θα χάσεις χρόνο για να πας να αγοράσεις και στη χειρότερη αν το party σου είναι Κυριακή… μάντεψε… The party is over!

Βασικό είναι να σκεφτείς με ποια σειρά θα κάνεις τις συνταγές σου. Αν για παράδειγμα δεν έχεις μόνο κρέατα ή ψάρια τα οποία γίνονται την στιγμή εκείνη άλλα έχεις και ποιο μεγάλα κομμάτια κρέας θα πρέπει να ξεκινήσεις με αυτά και μάλιστα πριν ακόμα ξεκινήσουν να έρχονται οι καλεσμένοι σου. Αν έχεις συνοδευτικά τα οποία μπορείς να τα διατηρήσεις ζεστά μαγείρεψέ τα  επίσης από νωρίς . Αν πάλι όλο το μενού σου είναι να γίνει εκείνη τη στιγμή τότε ξεκίνα με αυτά τα οποία θα σου πάρουν παραπάνω ώρα και στη συνέχεια βάλε τα υπόλοιπα έτσι δεν θα χρειαστεί να μείνουν για πολύ ώρα τα πρώτα εκτός φωτιάς και να κρυώσουν.

Τελευταία Tips**

•    Σιγουρέψου και διάβασε ξανά τις συνταγές σου μια μέρα πριν.
•    Κάνε έλεγχο στα προϊόντα τα οποία έχεις αγοράσει μήπως ξέχασες κάτι.
•    Δες ότι έχεις όλο τον εξοπλισμό για να μαγειρέψεις το μενού το οποίο έχεις σκεφτεί
•    Οργάνωσε το χώρο του BBQ. Σίγουρα θα χρειαστείς αρκετούς πάγκους όσο ακόμα είσαι αρχάριος για να ακουμπάς τρόφιμα και εξοπλισμό.
•    Πάρε  ρεπό εκείνη την ημέρα από τη δουλειά σου έτσι ώστε να ξυπνήσεις από νωρίς να απολαύσεις τον καφέ σου και να τα βάλεις όλα σε μια σειρά.
•    Άσε το ποτό στους καλεσμένους! Ενημέρωσε στη πρόσκληση να φέρει ο καθένας κάτι για να δροσιστούμε!!
•    Κράτα ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό σου και καλή διάθεση γιατί αν ο οικοδεσπότης έχει άγχος και δεν έχει κέφια θα περάσει αυτή η διάθεση και στους καλεσμένους.
•    Βγάλτε αναμνηστικές φωτογραφίες!
•    Μην φοβάσαι να κάνεις κάποιο λάθος την επόμενη φορά σίγουρα θα το κάνεις καλύτερα.
•    Καθάρισε το BBQ μετά το party. Ξέρω ότι θα είσαι κουρασμένος αλλά θα σε γλυτώσει από το επόμενο party που θα πρέπει να το καθαρίσεις.

Να είσαι σίγουρος ότι μετά τα δύο πρώτα bbq party θα σου φαίνετε παιχνιδάκι!!

Διαβάστηκε 3451 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 17:56