Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 11:35

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΕΤΕ ΣΕ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ

Γράφτηκε από  outdoorchef-greece
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

pos na kapnisete se psistaria ygraeriou

Η καπνιστή γεύση πάντα είχε αρκετούς λάτρεις αλλά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αρχίσαμε να βλέπουμε πως μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Σήμερα θα μάθουμε τρείς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δώσουμε ένα άρωμα καπνού χρησιμοποιώντας ψησταριά αερίου.

1.Υπάρχουν διαθέσιμα δοχεία καπνίσματος τα οποία είναι συμβατά με τη ψησταριά σας. Αυτός είναι και ο πιο εύκολος τρόπος, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις το δοχείο καπνίσματος το οποίο είναι συμβατό με τη ψησταριά σου.

Τρόπος χρήσης: Αγοράσετε ξύλα καπνίσματος όχι όμως μεγάλα κομμάτια αλλά ειδικά κομμένα ξύλα τα οποία χωράνε σε αυτά τα δοχεία. Στο εμπόριο υπάρχουν ξύλα από διάφορα δέντρα και με διαφορετικές γεύσεις. Αφήστε τα ξύλα μέσα σε νερό για περίπου 40 λεπτά και στη συνέχεια γεμίστε το δοχείο. Τοποθετήστε το δοχείο καπνίσματος στη σχάρα και αρκετά κοντά στους καυστήρες, μόλις ξεκινήσει και καπνίζει τοποθετήστε στη ψησταριά το φαγητό που θέλετε να δώσετε άρωμα καπνού. Αν τα ξύλα σταματήσουν να καπνίζουν και εσείς θέλετε να δώσετε περισσότερο άρωμα απλά γεμίστε το δοχεία ξανά με νέο ξύλο.

2.Εάν δεν έχετε το κατάλληλο δοχείο μπορείτε να φτιάξετε ένα δικό σας για μια χρήση. Φυσικά δεν θα έχετε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα αλλά θα καταφέρετε να απολαύσετε το γεύμα σας με άρωμα καπνού. Σε ένα ταψάκι αλουμινίου προσθέστε το ξύλο αφού το έχετε τοποθετήσει σε νερό και κλείστε με αλουμινόχαρτο. Κάντε τρύπες στο αλουμινόχαρτο έτσι ώστε ο καπνός να μπορεί να μεταφερθεί στο τρόφιμο. Το ταψάκι το τοποθετούμε πάλι κοντά στους καυστήρες.

3.Μπορείτε να αγοράσετε πλάκα ξύλου στην οποία θα ψήσετε εκεί επάνω το τρόφιμο το οποίο θέλετε να δώσετε άρωμα καπνού. Στο εμπόριο υπάρχουν ξύλα από διάφορα δέντρα και με διαφορετικές γεύσεις. Εμποτίζουμε σε νερό το ξύλο για 40-50 λεπτά και στη συνέχεια το τοποθετούμε επάνω στη σχάρα. Τοποθετούμε το τρόφιμο που θέλουμε να δώσουμε άρωμα ακριβώς επάνω στο ξύλο όπου και το μαγειρεύουμε.

 

Διαβάστηκε 3537 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 11:50

Σχετικά Άρθρα