Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 26 Μαϊος 2020 18:14

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΟΠΕΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ!

Γράφτηκε από  outdoorchef-greece
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

metritis thermokrasias

 

Το φιλέτο στη σχάρα είναι πάντα ένα ασφαλές στοίχημα. Άπαχο, όχι πολύ έντονο και εγγυημένα τρυφερό, ακόμα κι αν δεν φτάσετε στο τέλειο σημείο μαγειρέματος. ‘Ομως τα τελευταία χρόνια, μετά την έντονη απήχηση του ψησίματος στη σχάρα, πολλές άλλες κοπές έχουν γίνει εναλλακτική λύση στη σχάρα και όλο και περισσότεροι οπαδοί της σχάρας ισχυρίζονται: Πολλές κοπές είναι πολύ πιο συναρπαστικές από το γνωστό φιλέτο βόειου κρέατος! Γι 'αυτό, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε επιτέλους και να δώσετε μια ευκαιρία σε νέες κοπές στη σχάρα. Σας παρουσιάζουμε πέντε καυτές υποψηφιότητες που θα μπορούσαν να γίνουν οι νέες αγαπημένες σας κοπές στη σχάρα αερίου στο σπίτι.

Onglet: Έντονη και στιβαρή γεύση

Το onglet είναι το αντίθετο ενός φιλέτου σχεδόν με κάθε τρόπο. Έχει έντονη υφή, χονδροειδείς δομές ινών και έτσι έχει μια δική του αξία στην γεύση. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το σκληρό, αλλά απλά ανοίγει μια νέα διάσταση όσον αφορά τη αίσθηση του δαγκώματος. Ακόμα πιο σημαντικό: το κόψιμο από την κοιλιά του βόειου κρέατος ξεχωρίζει από οποιαδήποτε άλλη μπριζόλα όσον αφορά την ένταση της γεύσης. Ο λόγος είναι η θέση του μυός κοντά στα σπλάχνα - η περιεκτικότητα σε σίδηρο στο onglet είναι επομένως ιδιαίτερα υψηλή. Ως αποτέλεσμα, η γεύση θυμίζει λίγο το συκώτι και βγαίνει απίστευτα δυνατή. Το onglet, που είναι επίσης γνωστό ως κώνος νεφρού ή κρεμαστό τρυφερό, είναι μια μπριζόλα για όλους εκείνους που δεσμεύονται με την γεύση του φιλέτου και θέλουν να στραφούν στη σχάρα για πιο αρωματικά κομμάτια. Μια μπριζόλα για γενναίους του κρέατος που θέλουν να μάθουν πώς μπορεί να έχει πραγματικά γεύση το κρέας.

Flat Iron: Το Marbling συναντά την τρυφερότητα

Είναι το αστέρι ανάμεσα στα «νέα» κομμάτια μπριζόλας και αξίζει τη φήμη του. Είναι τόσο τρυφερό όσο το φιλέτο, πάντα καλύτερα μαρμάρινο και κοστίζει το πολύ το ήμισυ. Δεν μπορείτε να δώσετε πολύ περισσότερα επιχειρήματα για μια κοπή. Το επίπεδο σίδερο βρίσκεται στην άκρη του τόξου και έχει αγνοηθεί ως μπριζόλα για δεκαετίες επειδή το μεσαίο τόξο του βοείου κρέατος διασχίζεται από έναν σκληρό τένοντα. Για το λόγο αυτό, αυτό το μέρος του βοείου κρέατος θεωρήθηκε κλασικό κοκκινιστό κομμάτι, στο οποίο ο μασώμενος τένοντας κόβεται για κατανάλωση μέσω μιας μακράς διαδικασίας μαγειρέματος. Ωστόσο, πολυμήχανοι στα κρεοπωλεία ανακάλυψαν γύρω στα τέλη της χιλιετίας ότι αυτός ο τένοντας μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί - το Flat Iron Steak γεννήθηκε και έχει ενθουσιάσει τους οπαδούς του κρέατος παγκοσμίως από τότε. Η ισχυρή μαρμάρινη κορυφή Η έντονη μαρμάρωση του ενδομυϊκού του λίπους είναι κορυφαία και δημιουργεί μια αίσθηση στο στόμα που θυμίζει φιλέτο, αλλά προσφέρει σημαντικά περισσότερη ζουμερότητα από την ακριβή μπριζόλα από το πίσω μέρος

Πλευρική μπριζόλα-Flank Steak

Το Flank Steak ήταν μια από τις πρώτες μπριζόλες που έκανε το άλμα στον Ατλαντικό προς την Ευρώπη. Στις ΗΠΑ ήταν πάντα ένα από τα πιο δημοφιλή κομμάτια για τα tacos ενώ στη Γερμανία οι οπαδοί της σχάρας ανακάλυψαν τις ιδιότητες μπριζόλας της επίπεδης κοπής από το μπροστινό μέρος του κοιλιακού τοιχώματος. Η πλευρική μπριζόλα ανήκει στην κατηγορία "στιβαρή, δυνατή, ζουμερή". Σίγουρα δεν είναι η πιο τρυφερή μπριζόλα στο βόειο κρέας, αλλά που έχει πολλή γεύση και - ειδικά με φυλές όπως το Angus ή το Wagyu - δίνει έντονα την αίσθηση του ενδομυϊκού του λίπους. Λόγω της ιδιαίτερης φύσης του, η πλευρική μπριζόλα απαιτεί ακριβή προετοιμασία: Είναι τόσο επίπεδη που είναι καλύτερο να έρθει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια να την ψήσετε για 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά σε μέτρια, άμεση θερμότητα. Στη συνέχεια, η πλευρική μπριζόλα κόβεται σε τμήματα έναντι της σαφώς ορατής κατεύθυνσης ινών. Αυτή η κοπή είναι μια από τις πιο συναρπαστικές μαγειρικές ανακαλύψεις στα βοοειδή τα τελευταία χρόνια.

 

Bild1 Kerntemperaturmesser 1 750x500

 

Καρδιά-Herz

Η καρδιά είναι ένας από τους πιο λιπαρούς μύες σε όλα τα βοοειδή και ταυτόχρονα ο μυς που κινείται πιθανώς περισσότερο. Πολλή κίνηση σημαίνει πάντα πολύ γούστο, αλλά συνήθως και μια σκληρή δομή. Είναι διαφορετικό με την καρδιά - η δομή των ινών είναι τόσο ωραία που μπορείτε εύκολα να ψήσετε μια μπριζόλα από το μέσο της καρδιάς. Σημαντικό: Η καρδιά πρέπει πρώτα να απελευθερωθεί από αιμοφόρα αγγεία και λίπος, αλλά οποιοσδήποτε καλός κρεοπώλης μπορεί να το κάνει αυτό κατόπιν αιτήματος. Η αποξηραμένη καρδιά αποδίδει τις φθηνότερες μπριζόλες από ολόκληρο το βόειο κρέας με γεύση ένταση στην γεύση και ένα ευχάριστο τρυφερό δάγκωμα. Συμβουλή: Γυρίστε την καρδιά με σάλτσα teriyaki και καραμελώστε ελαφρά στη σχάρα.

 

Μπριζόλα λαιμού

Οι μπριζόλες χοιρινού λαιμού, λόγω των χαμηλών τιμών τους, είναι λιγότερο δημοφιλής. Ο λαιμός του χοιρινού κρέατος καθώς και το βόειο κρέας έχουν τεράστιες δυνατότητες απόλαυσης, με την προϋπόθεση ότι είστε έτοιμοι να πάρετε μια καλή δόση λίπους στο κρέας. Ο λαιμός είναι η προέκταση της πλάτης και συνορεύει απευθείας με το εντρεπόστερο δηλαδή το τμήμα κρέατος, που βρίσκεται κατά μήκος των σπονδύλων. Οι πρώτες μπριζόλες λαιμού πίσω από την πλάτη έχουν σχεδόν πανομοιότυπες ιδιότητες με το πολύ πιο ακριβό entrecôte: μια τρυφερή ίνα, με υψηλό βαθμό ενδομυϊκού του λίπους και επομένως ιδανικές συνθήκες για ψήσιμο. Όσο περισσότερο ο λαιμός προσανατολίζεται προς το κεφάλι, σημαίνει μεγαλύτερη κίνηση, η οποία αντανακλάται στη σάρκα ως υψηλότερο ποσοστό συνδετικού ιστού (σκληρότερη δομή). Απλώς ζητήστε από τον χασάπη μια μπριζόλα λαιμού που ήταν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πλάτη - αυτό θα σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα και θα σας εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή απόλαυση από ένα μαζικά υποτιμημένο μέρος βοείου κρέατος.

 

Διαβάστηκε 2856 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Μαϊος 2020 18:27

Σχετικά Άρθρα