Skip navigation
Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 14:29

BURGER ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ CHIPOTLE CRANBERRY SAUCE

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

syntagi outdoorchef blog burger galopoulas

Η συνταγή "Leftover Turkey Burger" είναι μια ιδέα που έχει έρθει από την Αμερική. Για το burger ως πρώτη ύλη χρησιμοποιούνται τα κομμάτια γαλοπούλας που έχουν μείνει από τον εορτασμό του Thanksgiving. Έτσι και εμείς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι έχει απομείνει από τη συνταγή της γαλοπούλας και να φτιάξουμε ένα ξεχωριστό, πεντανόστιμο Burger!

ΥΛΙΚΑ

  • Ψωμάκι brioche για burger ή οποιοδήποτε άλλο ψωμί.
  • 100ml Μαγιονέζα
  • 5γρ Δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Η γαλοπούλα σε φέτες που μας έχει μείνει. (δες συνταγή γαλοπούλας)
  • Βούτυρο σε κύβους
  • Τυρί μοτσαρέλα κομμένο σε φέτες.
  • Chipotle Cranberry sauce (δες συνταγή γαλοπούλας)
  • Ρόκα baby.
  • Σπανάκι baby.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ αναμείξτε τη μαγιονέζα με το δεντρολίβανο.
  2. Πάρτε ένα ταψάκι μικρό και βάλτε μέσα τις φέτες γαλοπούλας, αλείψτε βούτυρο στο ταψάκι για να μας δώσει περισσότερο υγρασία και καλύψτε τις φέτες με 2 φέτες τυρί μοτσαρέλα
  3. Τοποθετήστε το ταψάκι σε προθερμασμένη σχάρα στους 140-180 βαθμούς κελσίου μέχρι να λιώσει το τυρί.
  4. Ψήστε το ψωμάκι στη σχάρα και ξεκινήστε να στήνετε το burger.
  5. Αλείψτε στο πάτο του ψωμιού τη μαγιονέζα, από πάνω ρόκα, σπανάκι στη συνέχεια τη γαλοπούλα στην οποία έχουμε λιώσει το τυρί και ρίξτε από πάνω chipotle cranberry sauce. Κλείστε με το καπάκι του ψωμιού και καλή απόλαυση.

Χρησιμοποιείστε τις ποσότητες που προτιμάτε για να φτιάξετε ένα Burger ιδανικό για τις γευστικές σας προτιμήσεις!

Διαβάστηκε 1802 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 19:56
Odysseas Bogioglou

Ο Οδυσσέας Μπόγιογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε παράλληλα με τις σπουδές του, στο «Anthemus Sea Beach Hotel & Spa”, στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και στο «ZAK – Contemporary Bistrot” στη Θεσσαλονίκη.
Από το 2013, ξεκίνησε να εργάζεται στο TGI Fridays, ενώ από το 2016 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Area Chef για τα brands «TGI Fridays” και «PAX Burgers”.

Λατρεύει το Street Food από όπου και αν προέρχεται, το καλό κρέας, το φρέσκο ψάρι και εννοείται το BBQ. Έχει συμμετάσχει ως team leader-chef σε αρκετά food festivals και έχει καταφέρει να πάρει διακρίσεις μέσα από αυτά.
Από το 2016 ανακάλυψε την αγάπη του για το American BBQ και προσπαθεί καθημερινά να ανακαλύψει τα μυστικά και να αναπτύξει τις τεχνικές του BBQ. Έχει γίνει “Συλλέκτης” ψησταριών καθώς από τότε που ξεκίνησε έχει 5 ψησταριές διαφορετικών style και καθημερινά μελετά και προπονείται πάνω σε αυτές.

Στον ελεύθερό του χρόνο κάνει BBQ Parties για φίλους, όπου και δοκιμάζει νέες συνταγές. Γιατί όπως λέει, αν δεν πειραματιστείς στους φίλους σου, που θα το κάνεις;