Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 09:28

ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΜΠΥΡΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

psito kotopoulo se mpira me aromatismenes patates

Ζουμερό ψητό κοτόπουλο όρθιο σε μπύρα με ψητές πατάτες αρωματισμένες από θυμάρι. Μία συνταγή πεντανόστιμη που μπορείτε να την εκτελέσετε με ευκολία σε όλες τις ψησταριές υγραερίου και κάρβουνου της OUTDOORCHEF!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

  • 1 κοτόπουλο περίπου 1.5kg
  • 1 μπύρα κουτάκι
  • Μουστάρδα για επάλειψη περίπου 50-70ml
  • Mix πιπεριών
  • Αλάτι ημίχονδρο
  • Θυμάρι ξερό
  • Θυμάρι φρέσκο
  • 1 Σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

  1. Αλοίφουμε με τη μουστάρδα όλο το κοτόπουλο και το καρυκεύουμε με το πιπέρι, το αλάτι και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε και εσωτερικά το κοτόπουλο από την εσοχή που έχει στο κάτω μέρος. Εκεί βάζουμε και το σκόρδο ολόκληρο και 2-3 κλωνάρια θυμάρι.
  2. Προθερμαίνουμε σε έμμεσο ψήσιμο τη σχάρα μας περίπου 200-250 C.
  3. Ανοίγουμε το κουτάκι μπύρας και το βάζουμε στο κάτω μέρος του κοτόπουλο με προσοχή μην χάσουμε τη μπίρα.
  4. Αφού έχει προθερμανθεί η σχάρα βάζουμε το κοτόπουλο και καρφώνουμε στο πιο χοντρό σημείο ένα θερμόμετρο.
  5. Μαγειρεύουμε μέχρι σε όλα τα σημεία το κοτόπουλο να έχει ξεπεράσει τους 76C περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά αναλόγως και με το βάρος του κοτόπουλου.
  6. Αν δεν έχει πάρει την επιθυμητή κρούστα το κοτόπουλο ανεβάζουμε τη θερμοκρασία τα τελευταία 10 λεπτά τη σχάρα .
  7. Αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί και το κόβουμε για να το σερβίρουμε.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΨΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ HASSELBACK

  • Πατάτες 4-5 τεμάχια
  • Αλάτι
  • Mix πιπεριών
  • Θυμάρι φρέσκο 20 γρ
  • Λιωμένο βούτυρο  100ml

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες χωρίς όμως το μαχαίρι να φτάσει μέχρι κάτω . Αν θέλετε μπορείτε να περάσετε ένα ξυλάκι λίγο ποιο κάτω από τη μέση της πατάτας έτσι ώστε το μαχαίρι να σταματάει.
  2. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο σε όλες τις πατάτες και καρυκεύουμε. Προσοχή να βάλουμε και στο εσωτερικό της πατάτας μπαχαρικά.
  3. Τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι τις πατάτες και λίγο ακόμα φρέσκο βούτυρο.
  4. Τοποθετούμε τις πατάτες στη σχάρα την οποία έχουμε προθερμάνει για τα κοτόπουλα χωρίς να τις καλύψουμε με κάτι.
  5. Περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά αναλόγως και με το μέγεθος αλλά και την πατάτα.

Tip: Δοκιμάστε να περάσετε με ένα μαχαίρι έως το κάτω μέρος της κάθε πατάτας. Οι πατάτες έχουν ψηθεί όταν το μαχαίρι περνάει με ευκολία. 

 

 

Διαβάστηκε 4553 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 11:08
Odysseas Bogioglou

Ο Οδυσσέας Μπόγιογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε παράλληλα με τις σπουδές του, στο «Anthemus Sea Beach Hotel & Spa”, στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και στο «ZAK – Contemporary Bistrot” στη Θεσσαλονίκη.
Από το 2013, ξεκίνησε να εργάζεται στο TGI Fridays, ενώ από το 2016 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Area Chef για τα brands «TGI Fridays” και «PAX Burgers”.

Λατρεύει το Street Food από όπου και αν προέρχεται, το καλό κρέας, το φρέσκο ψάρι και εννοείται το BBQ. Έχει συμμετάσχει ως team leader-chef σε αρκετά food festivals και έχει καταφέρει να πάρει διακρίσεις μέσα από αυτά.
Από το 2016 ανακάλυψε την αγάπη του για το American BBQ και προσπαθεί καθημερινά να ανακαλύψει τα μυστικά και να αναπτύξει τις τεχνικές του BBQ. Έχει γίνει “Συλλέκτης” ψησταριών καθώς από τότε που ξεκίνησε έχει 5 ψησταριές διαφορετικών style και καθημερινά μελετά και προπονείται πάνω σε αυτές.

Στον ελεύθερό του χρόνο κάνει BBQ Parties για φίλους, όπου και δοκιμάζει νέες συνταγές. Γιατί όπως λέει, αν δεν πειραματιστείς στους φίλους σου, που θα το κάνεις;

 

Τελευταία άρθρα από τον/την Odysseas Bogioglou

Σχετικά Άρθρα

Έκθεση εικόνων