Skip navigation
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 17:56

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΟΠΙΠΕΡΟ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γαρίδες σουβλάκι με λεμονοπίπερο

Η συνταγή γαρίδες σουβλάκι στη σχάρα με λεμονοπίπερο είναι ένας ιδανικός, νόστιμος και εύκολος μεζές για το κυριακάτικο τραπέζι σας.

ΥΛΙΚΑ

  • 12τεμ Γαρίδες
  • 50ml Ελαιόλαδο
  • 10γρ Ginger τριμμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ελάχιστο σκόρδο σε σκόνη
  • 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
  • Λεμονοπίπερο (όσο επιθυμείτε)
  • Ξυλάκια

Εκτέλεση

  1. Πριν ξεκινήσετε οτιδήποτε βάλτε τα ξυλάκια σε νερό για να μην καούν εύκολα στη σχάρα.
  2. Καθαρίστε τις γαρίδες από το κεφάλι, το κέλυφος, και το εντόσθιο κρατώντας μόνο την ουρά. Αν δεν βρίσκετε φρέσκες γαρίδες μπορείτε να αγοράσετε κατεψυγμένες οι οποίες πολλές φορές είναι καθαρισμένες κατά αυτόν τον τρόπο.
  3. Σε ένα μπολ ρίξτε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά εκτός του λεμονοπίπερου. Αφήστε 5-10 λεπτά να μαριναριστούν ελαφρώς και στη συνέχεια αφαιρέστε από τη μαρινάδα και καρυκεύστε με το λεμονοπίπερο.
  4. Προθερμαίνουμε τη σχάρα για άμεσο ψήσιμο και περίπου στους 250-280 οC. Δεν χρειάζεται να λαδώσουμε τις γαρίδες καθώς ήταν ήδη μέσα σε λάδι.
  5. Τοποθετούμε κεντρικά της σχάρας και ψήνουμε για περίπου 5-8 λεπτά ή μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  6. Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο το οποίο μπορούμε να το αρωματίσουμε με ginger και λεμόνι.

 

 

Διαβάστηκε 4570 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 18:25
Odysseas Bogioglou

Ο Οδυσσέας Μπόγιογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε παράλληλα με τις σπουδές του, στο «Anthemus Sea Beach Hotel & Spa”, στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και στο «ZAK – Contemporary Bistrot” στη Θεσσαλονίκη.
Από το 2013, ξεκίνησε να εργάζεται στο TGI Fridays, ενώ από το 2016 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Area Chef για τα brands «TGI Fridays” και «PAX Burgers”.

Λατρεύει το Street Food από όπου και αν προέρχεται, το καλό κρέας, το φρέσκο ψάρι και εννοείται το BBQ. Έχει συμμετάσχει ως team leader-chef σε αρκετά food festivals και έχει καταφέρει να πάρει διακρίσεις μέσα από αυτά.
Από το 2016 ανακάλυψε την αγάπη του για το American BBQ και προσπαθεί καθημερινά να ανακαλύψει τα μυστικά και να αναπτύξει τις τεχνικές του BBQ. Έχει γίνει “Συλλέκτης” ψησταριών καθώς από τότε που ξεκίνησε έχει 5 ψησταριές διαφορετικών style και καθημερινά μελετά και προπονείται πάνω σε αυτές.

Στον ελεύθερό του χρόνο κάνει BBQ Parties για φίλους, όπου και δοκιμάζει νέες συνταγές. Γιατί όπως λέει, αν δεν πειραματιστείς στους φίλους σου, που θα το κάνεις;

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΜΠΡΙΖΟΛΑ TOMAHAWK ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ CHEESEBURGER »