Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 11 Μαϊος 2019 18:01

JUCY LUCY QUESADILLA

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

lucy jucy quesadilla ins

JUCY LUCY QUESADILLA

Η Quesadilla είναι κλασικό μεξικάνικο πιάτο το οποίο είναι πίτα αλευριού η οποία κατά κύριο λόγο έχει μέσα τυρί. Πολλές φορές την εμπλουτίζουμε και με άλλα συστατικά όπως κάναμε εμείς!

 Εξοπλισμός: Πέτρα ψησίματος, Σπάτουλα Οutdoorchef, Ascona 570 G Dark Grey

 

ΥΛΙΚΑ

  • Πίτες τορτίγας 4 τέμαχια
  • Chili Con Carne  600 γρ
  • Jalapenos* Πιπεριές ψημένες στη σχάρα 4 τεμάχια
  • Sriracha Mayo** 4 Tbs
  • Cheddar τυρί τριμμένο 250 γρ
  • Iceberg κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Lime
  • Pico De Gallo  160γρ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετήστε τη πέτρα ψησίματος στη ψησταριά υγραερίου Αscona και ανάψτε τη ψησταριά για να ζεσταθεί.
  2. Τοποθετήστε τη πίτα σε ένα πάγκο και ξεκινήστε να τη γεμίζετε στο μισό μέρος. (τα γραμμάρια της συνταγής είναι για 4 πίτες)
  3. Τοποθετήστε με τη σειρά το τυρί, το chilli con carne, τη πιπεριά jalapenos (αφού πρώτα την κόψετε σε ροδέλες), το pico de gallo, την sriracha mayo και τέλος βάλτε λίγο ακόμα τυρί.
  4. Κλείστε τη πίτα με τη μεριά που δεν έχει κάτι έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα ημικύκλιο.
  5. Τοποθετήστε τη quesadilla στη καυτή πέτρα ψησίματος και αφού πάρει χρώμα από τη μια πλευρά γυρίστε από την άλλη. ( Σιγουρευτείτε ότι τα τυριά έχουν λιώσει)
  6. Τοποθετήστε τη ψημένη quesadilla σε ένα πάγκο κοπής και κόψτε μια φορά στη μέση έτσι ώστε να δημιουργηθούν 2 “τρίγωνα” και στη συνέχεια κόψτε και αυτά στη μέση για να έχουμε 4 τρίγωνα.
  7. Γεμίστε το κάθε τρίγωνο με λίγο φρέσκο iceberg και σερβίρεται! Μπορείτε να κόψετε και lime έτσι ώστε αν θέλει κάποιος να βάλει στο εσωτερικό της quesadillas.

*Jalapenos: Καυτερή πράσινη πιπεριά.

**Sriracha Mayo: Πικάντικη μαγιονέζα η οποία φτιάχνετε με sriracha και μαγιονέζα. Μπορείτε να την βρείτε και έτοιμη σε ένα παντοπωλείο.

 

 

Διαβάστηκε 2089 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 13:14
Odysseas Bogioglou

Ο Οδυσσέας Μπόγιογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε παράλληλα με τις σπουδές του, στο «Anthemus Sea Beach Hotel & Spa”, στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και στο «ZAK – Contemporary Bistrot” στη Θεσσαλονίκη.
Από το 2013, ξεκίνησε να εργάζεται στο TGI Fridays, ενώ από το 2016 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Area Chef για τα brands «TGI Fridays” και «PAX Burgers”.

Λατρεύει το Street Food από όπου και αν προέρχεται, το καλό κρέας, το φρέσκο ψάρι και εννοείται το BBQ. Έχει συμμετάσχει ως team leader-chef σε αρκετά food festivals και έχει καταφέρει να πάρει διακρίσεις μέσα από αυτά.
Από το 2016 ανακάλυψε την αγάπη του για το American BBQ και προσπαθεί καθημερινά να ανακαλύψει τα μυστικά και να αναπτύξει τις τεχνικές του BBQ. Έχει γίνει “Συλλέκτης” ψησταριών καθώς από τότε που ξεκίνησε έχει 5 ψησταριές διαφορετικών style και καθημερινά μελετά και προπονείται πάνω σε αυτές.

Στον ελεύθερό του χρόνο κάνει BBQ Parties για φίλους, όπου και δοκιμάζει νέες συνταγές. Γιατί όπως λέει, αν δεν πειραματιστείς στους φίλους σου, που θα το κάνεις;

 

Τελευταία άρθρα από τον/την Odysseas Bogioglou

Σχετικά Άρθρα