Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 19:25

ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑΣ ΜΕ ΨΗΤΟ ΣΚΟΡΔΟ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

saltsa magionesas me psito skordo inside

Παρακάτω θα δούμε μια εύκολη συνταγή η οποία μπορεί να πλαισιώσει εύκολα από ένα ψάρι στη σχάρα, να είναι η σάλτσα σε ένα νόστιμο sandwich ή ακόμα και να σερβιριστεί μαζί με ένα steak.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι σκόρδο και μαγιονέζα. Μπορούμε να φτιάξουμε εμείς τη μαγιονέζα αλλά όταν μιλάμε για BBQ στο σπίτι ή σε ένα δάσος σίγουρα θέλεις συνταγές οι οποίες θα είναι και νόστιμες αλλά και εύκολες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε ένα κεφάλι σκόρδο και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Κλείνουμε σε πουγκάκι και τυλίγουμε και με αλουμινόχαρτο.
  3. Τοποθετούμε το πουγκάκι αυτό σε προθερμασμένη σχάρα σε μέτρια φωτιά (περίπου 160-180 βαθμούς Κελσίου) για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν τα σκόρδα.
  4. Τοποθετούμε το ψημένο σκόρδο σε ένα γουδί και το σπάμε.
  5. Στη συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα και προσθέτουμε το σκόρδο.
  6. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα.

Είναι στη γεύση του καθενός πόσο σκόρδο θα ήθελε να βάλει!

 

 

 

Διαβάστηκε 2930 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 19:36
Odysseas Bogioglou

Ο Οδυσσέας Μπόγιογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε παράλληλα με τις σπουδές του, στο «Anthemus Sea Beach Hotel & Spa”, στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και στο «ZAK – Contemporary Bistrot” στη Θεσσαλονίκη.
Από το 2013, ξεκίνησε να εργάζεται στο TGI Fridays, ενώ από το 2016 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Area Chef για τα brands «TGI Fridays” και «PAX Burgers”.

Λατρεύει το Street Food από όπου και αν προέρχεται, το καλό κρέας, το φρέσκο ψάρι και εννοείται το BBQ. Έχει συμμετάσχει ως team leader-chef σε αρκετά food festivals και έχει καταφέρει να πάρει διακρίσεις μέσα από αυτά.
Από το 2016 ανακάλυψε την αγάπη του για το American BBQ και προσπαθεί καθημερινά να ανακαλύψει τα μυστικά και να αναπτύξει τις τεχνικές του BBQ. Έχει γίνει “Συλλέκτης” ψησταριών καθώς από τότε που ξεκίνησε έχει 5 ψησταριές διαφορετικών style και καθημερινά μελετά και προπονείται πάνω σε αυτές.

Στον ελεύθερό του χρόνο κάνει BBQ Parties για φίλους, όπου και δοκιμάζει νέες συνταγές. Γιατί όπως λέει, αν δεν πειραματιστείς στους φίλους σου, που θα το κάνεις;

 

Τελευταία άρθρα από τον/την Odysseas Bogioglou

Σχετικά Άρθρα