Skip navigation

ΚΑΡΕ ΑΡΝΙΟΥ ΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΟΥΣΤΑ

Σύστημα

Υλικά για 4 άτομα

 
2τμχΚαρέ αρνιού, περίπου 400γρ το καθένα 
 
Υλικά για την κρούστα
20γρΜπαχαρικά για το κρέας
40γρΗλιόσποροι
40γρΦρέσκα βερίκοκα
5γρΦύλλο μέντας
15γρΜαϊντανο
1τμχΦρέσκο pepperoncino
1τμχΛάιμ, το χύμό και το ξύσμα
30γρΕλαιόλαδο
40γρΦρυγανιά τριμμένη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Τρίψτε το αρνί με τα δύο τρίτα περίπου των μπαχαρικών για κρέας και αφήστε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μια ώρα. Ψιλοκόψτε τους ηλιόσπορους. Κόψτε στη μέση τα βερίκοκα και αφαιρέστε το κουκούτσι τους. Ψιλοκόψτε τα φύλλα μέντας και το μαϊντανό. Κόψτε στη μέση το pepperoncino, αφαιρέστε τον πυρήνα αν είναι απαραίτητο και κόψτε τα δύο μισά σε λωρίδες. Ανακατέψτε όλα τα υλικά με τα υπόλοιπα μπαχαρικά για κρέας και στη συνέχεια στρώστε το μίγμα γύρω από κάθε καρέ ώστε να επικαλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια και πιέστε το για να σταθεροποιηθεί.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψήστε τα καρέ αρνιού στη προθερμασμένη ψησταριά για περίπου 30 λεπτά στους 180 °C σε έμμεση θερμότητα έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία φθάσει τους 53 °C. Καλύψτε το κρέας και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 6 λεπτά πριν το κόψετε.

TIP

Τα φρέσκα βερίκοκα μπορούν να αντικατασταθούν από αποξηραμένα βερίκοκα.

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας.
ΠερισσότεραOk