Skip navigation

ΨΗΤΗ ΠΑΤΑΤΑ

Σύστημα

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
600γρΠατάτες με την φλούδα
50γρΒούτυρο
2τμχΚλωναράκια δενδρολίβανο
2τμχΣκελίδες σκόρδο
Υλικά για την επικάλυψη
200γρΓάλα
1τμχΑυγό
10γρΚαρυκεύματα για λαχανικά
50γρΚασέρι τριμμένο
50γρΚεφαλοτύρι τριμμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Καθαρίστε, κόψτε τις πατάτες σε 2 μέρη και τυλίξτε τις σε αλουμινόχαρτο με 25 γρ βούτυρο, ένα κλαδάκι δενδρολίβανο και γαρύφαλλο.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψήστε τις πατάτες στο έμμεσο σύστημα θερμότητας για 1 ώρα στους 220° C σε προθερμασμένη ψησταριά, μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτε τις πατάτες από την σχάρα , ανοίξτε το αλουμινόχαρτο και αφήστε να μείνουν για λίγο έτσι. Κόψτε τις πατάτες σε κύβους και προσθέστε το γάλα και το βούτυρο. Τοποθετήστε τις πατάτες στο μαντεμένιο μικρό τηγάνι. Ετοιμάστε την επικάλυψη και ρίξτε την στις πατάτες. Μαγειρέψτε τις πατάτες με το μείγμα Au Gratin σε προθερμασμένο barbecue στην έμμεση θερμότητα για 15-20 λεπτά στους 250° C.

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας.