Skip navigation

ΚΑΥΤΕΡΟ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΑΤΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ

Σύστημα

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
200γρΏριμες φράουλες
20γρΒούτυρο
1τμχΜικρό ανανά
20γρΖάχαρη άχνη
2τμχΠορτοκάλια (χυμός)
50γρGrand Marnier
2γρΘρυμματισμένο, μαύρο πιπέρι
20γρΚύβους βούτυρο
60γρGrand Marnier, για το φλαμπέ
4τμχΦύλλα μέντας
4Παγωτό βανίλια

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Πλένουμε τις φράουλες και ανάλογα με το μέγεθος τους τις κόβουμε στη μέση, στα τέσσερα ή σε φέτες. Κόψτε και ξεφλουδίστε τον ανανά. Κόψτε τον ανανά στη μέση και αφαιρέστε τον σκληρό πυρήνα. Στη συνέχεια κόψτε τον ανανά σε λεπτές φέτες.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Λιώστε το βούτυρο στο wok και τσιγαρίστε τον ανανά και από τις δύο πλευρές. Προσθέστε την ζάχαρη άχνη, ώστε να καραμελώσουν τα φρούτα σας και ένω συνεχίζετε να ανακατεύετε, προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού και αφήστε να σιγοβράσει.
Ρίξτε το Grand Manier και το πιπέρι, αφήστε το να ζεσταθεί και προσθέστε τις φράουλες στους κύβους βουτύρου. Περιχύστε το υπόλοιπο Grand Manier πάνω από το μείγμα ώστε να γίνει φλαμπέ.
Σερβίρετε τα φλαμπέ φρούτα σε ένα βαθύ πιάτο και προσθέστε από πάνω μια μπάλα παγωτό βανίλια. Διακοσμείστε με φύλλα μέντας.

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας.
ΠερισσότεραOk