Skip navigation

ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ

Σύστημα

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
4τμχΠέστροφα
4τμχΚλωναράκια θυμάρι
1τμχΚλωναράκι άνηθο
1τμχΛάιμ
20γρΕλαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Μείγμα για το αρωματικό ταψί
200γρΛευκό κρασί
1Κλωναράκι δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
2Κλωναράκια θυμάρι, ψιλοκομμένο
2Κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένο
1τμχΛεμόνι, ψιλοκομμένο
1Σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2τμχΣκελίδες σκόρδο
1τμχΚόκκος πιπεριού
1τμχΚολίανδρο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πασπαλίζετε το εσωτερικό της πέστροφας με αλάτι και πιπέρι, γεμίζετε με διάφορα βότανα και χύνετε το χυμό από λάιμ. Κόψτε με ένα μαχαίρι 3 λορίδες με πάχος 5 mm και από τις δυο πλευρές. Γεμίστε το αρωματικό ταψί με βότανα.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Αφαιρέστε την σχάρα, τοποθετήστε το αρωματικό ταψί μέσα στη χοάνη, και ξανα βάλτε τη σχάρα από πάνω. Προθερμάνετε την ψησταριά για τουλάχιστον 15 λεπτά με το καπάκι κλειστό σε μέτρια θερμότητα. Μειώστε την θερμότητα, τοποθετήστε την πέστροφα στο κέντρο της καυτής σχάρας και μαγειρέψτε για 12 με 15 λεπτά στους 200 °C.

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας.