Skip navigation

ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΓΙΑΧΝΙ

Σύστημα

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
4τμχΦιλέτα μπακαλιάρου 250γρ το καθένα
16τμχΚαπνιστό μπέικον
80γρΕλαιόλαδο
6τμχΣκελίδες σκόρδο
4τμχΜελιτζάνες
2τμχΣκόρδο ψιλοκομμένο
2τμχΚλωναράκια θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πλύντε τον μπακαλιάρο και στεγνώστε τον με χαρτί κουζίνας, αλατοπιπερώστε λίγο και τυλίξτε τον με το μπέικον. Σταθεροποιήστε το μπέικον χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδες.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Μαγειρέψτε τη μελιτζάνα στη σχάρα στους 220 °C για 20 με 30 λεπτά με το καπάκι κλειστό. Αφήστε τις μελιτζάνες να κρυώσουν λίγο, ξεφλουδίστε τις και κόψτε σε μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε το τηγάνι στη σχάρα και προθερμάνετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι. Τσιγαρίζετε ελαφρώς το σκόρδο και τοποθετείτε τις μελιτζάνες στην άκρη του τηγανιού, ρίξτε λίγο αλάτι. Τηγανίστε το φιλέτο μπακαλιάρου σε ένα τηγάνι και από τις 2 πλευρές για 5 λεπτά. Τοποθετήστε τις μελιτζάνες στο κέντρο της πλάκας και από πάνω βάλτε τον μπακαλιάρο και γαρνίρετε με ένα κλαδάκι θυμαριού.

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας.
ΠερισσότεραOk