Skip navigation

ΣΤΗΘΟΣ ΠΑΠΙΑΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

Σύστημα

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
2τμχΣτήθος πάπιας, περίπου 600 γρ το καθένα
10γρΚαρυκεύματα για το κρέας
500γρΠράσινα σπαράγγια
50γρΚρεμμύδι ψιλοκομμένο
20γρΕλαιόλαδο
100γρΖωμός λαχανικών
5γρΆγριο σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Χαράξτε το κρέας σταυρωτά και μαρινάρετε με τα καρυκεύματα για κρέας. Πλύντε τα σπαράγγια, ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο στο set μαγειρέματος (μισοφέγγαρο) και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέστε τα σπαράγγια, σοτάρετε για λίγα λεπτά και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι βάλτε την κρέμα. Προσθέστε το άγριο σκόρδο και συνεχίστε να σιγοβράζετε στους 180° C για 12-15 λεπτά. Ψήστε το στήθος της πάπιας σε προθερμασμένη ψησταριά στους 180° C μέχρι να ροζίσει και να έχει θερμοκρασία πυρήνη 54° C. Στη συνέχεια αφαιρέστε το στήθος από την ψησταριά και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας.