Skip navigation

ΣΟΛΟΜΟΣ ΣΕ ΠΛΑΚΑ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ CEDAR

Σύστημα

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
800γρΣολομός
30γρΜέλι
1πρέζαΜπαχαρικά
50γρΧυμός πορτοκαλιού
Φέτες πορτοκάλι
1Πλάκα καπνίσματος cedar
Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Μουλιάστε την πλάκα καπνίσματος σε ζεστό νερό για τουλάχιστον 60 λεπτά. Ανακατέψτε το μέλι με τα μπαχαρικά. Πλύνετε τον σολομό κάτω από τρεχούμενο νερό και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Τοποθετήστε τον σολομό στην πλάκα καπνίσματος cedar και κόψτε τον σε 3 μεριές. Χύστε τον χυμό πορτοκαλίου πάνω στο σολομό και στη συνέχεια προσθέστε και το μείγμα με το μέλι. Τοποθετήστε τις φέτες πορτοκαλιού στις σχισμές του σολομού.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Τοποθετήστε την πλάκα καπνίσματος με τον σολομό σε προθερμασμένη ψησταριά και ψήστε με τον έμμεσο τρόπο για περίπου 15 λεπτά στους 200 °C. Το εσωτερικό του σολομού θα πρέπει να είναι 46 με 48 °C.

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας.