Skip navigation

ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΑΡΝΙΟΥ

Σύστημα

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
4τμχΦιλέτα μπακαλιάρου 200γρ το καθένα
20γρΚαρυκεύματα για κρέας
10γρΕλαιόλαδο
Πιπέρι
Υλικά για το κάπνισμα
Ξύλα για κάπνισμα Oak

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Κόψτε τα φιλέτα ώστε το καθένα να είναι 50γρ και αλείψτε τα με τα καρυκεύματα κρέατος. Τυλίξτε τα σφιχτά με μεβράνη και αφήστε τα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Μουλιάστε τα ξύλα καπνίσματος (αρκετά ώστε να γεμίσουν το δοχείο καπνίσματος) για τουλάχιστον 30 λεπτά σε ζεστό νερό και στη συνέχεια αφήστε τα να στραγγίσουν λίγο. Προσθέστε τα ξύλα καπνίσματος στο δοχείο και κλείστε το καπάκι.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Κρεμάστε το δοχείο καπνίσματος στο εσωτερικό της ψησταριάς (κάτω από τη χοάνη). Ζεσταίνετε το δοχείο καπνίσματος στην υψηλότερη θερμοκρασία για περίπου 12 λεπτά μέχρι τα ξύλα να αρχίσουν να καπνίζουν. Μειώστε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο. Τοποθετήστε τα φιλέτα αρνιού στην σχάρα και ψήστε μέχρι τα φιλέτα να έχουν θερμοκρασία 50 °C. Αφαιρέστε τα φιλέτα από την ψησταριά, καλύψτε τα και αφήστε τα για 5 λεπτά. Η θερμοκρασία τους μετά από 5 λεπτά θα πρέπει να είναι 55 °C. Κόψτε το κρέας, ρίξτε λάδι και πιπέρι.

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας.
ΠερισσότεραOk