Skip navigation

PAELLA ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Σύστημα

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
60γρΕλαιόλαδο
4Μπούτια κοτόπουλο
2τμχΨιλοκομμένα κρεμμύδια
2τμχΣκελίδες σκόρδο
200γρΡύζι
400γρΖωμός λαχανικών
1κλΜύδια
100γρΛευκό κρασί
6τμχΤομάτες
2τμχΠεπερόνι
8τμχΓαρίδες με το κέλυφος
Αλάτι
Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Αλατοπιπερώστε τα μπουτάκια κοτόπουλου. Κόψτε τα κοτσάνια από τις τομάτες, κόψτε τις σε τέσσερα κομμάτια, αφαιρέστε τον πολτό με τους σπόρους και κόψτε τις τομάτες σε μικρούς κύβους. Μαγειρέψτε το πεπερόνι σε βραστό αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Ξεπλήνετε με κρύο νερό και ξεφλουδίστε το. Αφαιρέστε το κοτσάνι και κόψτε το σε λεπτές φέτες.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίστε τα μπούτια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τους κύβους τομάτας και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί το υγρό. Έπειτα σοτάρετε το ρύζι και σβήνετε με τον ζωμό λαχανικών. Κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε την παέγια για 10 λεπτά. Προσθέστε τα μύδια μέσα στο ρύζι, σβήστε με λευκό κρασί και μαγειρέψτε για ακόμα 5 λεπτά με το καπάκι κλειστό. Προσθέστε τις τομάτες με το πεπερόνι. Τέλος ρίξτε τις γαρίδες στο ρύζι και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας.
ΠερισσότεραOk