Skip navigation

ΓΕΜΙΣΤΟ HAMBURGER

Σύστημα

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
400γρΒοδινό κιμάς
150γρΜοσχαρίσιος κιμάς
2τμχΑυγά
30γρΤριμμένη φρυγανιά
1τμχΨιλοκομμένο κρεμμύδι
2τμχθυμάρι ψιλοκομμένο
2τμχΔενδρολίβανο ψιλοκομμένο
2τμχΜαϊντανό ψιλοκομμένο
Υλικά για γέμιση
80γρΣπανάκι
80γρRicotta τυρί
40γρΠαρμεζάνα
8τμχΦέτες μπέικον
1τμχΚρόκος αυγού

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ανακατέψτε τον μοσχαρίσιο κιμά, τα αυγά, τη φρυγανιά ,τα κρεμμύδια και τα μπαχαρικά και προσθέστε τα καρυκεύματα για το κρέας. Ζυμώστε μέχρι το μείγμα να είναι συμπαγές και ομοιογενές. Χωρίστε το μείγμα σε 8 μερίδες και δώστε του στρογγυλό σχήμα. Ανακατέψτε το σπανάκι, την παρμεζάνα, το τυρί ricotta, τον κρόκο αυγού και αλατοπιπερώστε. Λαδώστε καλά την πρέσα για burger, τοποθετήστε την μπάλα του κρέατος μέσα και πιέστε στιγμιαία, τέλος τοποθετήστε μια φέτα μπέικον στο πάνω μέρος. Προσθέστε ¼ από το μείγμα με το σπανάκι και προσθέστε ακόμα μια φέτα μπέικον. Προσθέστε μια δεύτερη μπάλα κρέατος από πάνω και πιέστε σταθερά προς τα κάτω.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Τοποθετήστε το burger στην πλάκα ψησίματος και ψήστε κάθε πλευρά για 8 με 10 λεπτά.

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας.