Skip navigation

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Σύστημα

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
50γρΒούτυρο
30γρΨιλοκομμένο κρεμμύδι
10γρΣκόρδο
300γρΡύζι για ριζότο
100γρΛευκό κρασί
700γρζωμό λαχανικών 
500γρΛαχανικά (μελιτζάνες, πιπεριές, κολοκυθάκια κ.α)κομμένα σε κομμάτια 
30γρπαρμεζάνα 
  Αλάτι
  Τριμμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Προθερμάνουμε το barbecue wok για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία με το καπάκι κλειστό.
Λιώνουμε το βούτυρο στο wok, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσουν με το καπάκι κλειστό. Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε τα λαχανικά και σιγοβράζουμε μέχρι το ρύζι να γίνει κολλώδες και al dente. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε το τυρί.

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας.
ΠερισσότεραOk