Skip navigation

ΨΗΤΗ ΠΑΤΑΤΑ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
600 γρ Πατάτες με την φλούδα
50 γρ Βούτυρο
2 τμχ Κλωναράκια δενδρολίβανο
2 τμχ Σκελίδες σκόρδο
Υλικά για την επικάλυψη
200 γρ Γάλα
1 τμχ Αυγό
10 γρ Καρυκεύματα για λαχανικά
50 γρ Κασέρι τριμμένο
50 γρ Κεφαλοτύρι τριμμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Καθαρίστε, κόψτε τις πατάτες σε 2 μέρη και τυλίξτε τις σε αλουμινόχαρτο με 25 γρ βούτυρο, ένα κλαδάκι δενδρολίβανο και γαρύφαλλο.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψήστε τις πατάτες στο έμμεσο σύστημα θερμότητας για 1 ώρα στους 220° C σε προθερμασμένη ψησταριά, μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτε τις πατάτες από την σχάρα , ανοίξτε το αλουμινόχαρτο και αφήστε να μείνουν για λίγο έτσι. Κόψτε τις πατάτες σε κύβους και προσθέστε το γάλα και το βούτυρο. Τοποθετήστε τις πατάτες στο μαντεμένιο μικρό τηγάνι. Ετοιμάστε την επικάλυψη και ρίξτε την στις πατάτες. Μαγειρέψτε τις πατάτες με το μείγμα Au Gratin σε προθερμασμένο barbecue στην έμμεση θερμότητα για 15-20 λεπτά στους 250° C.