Skip navigation

ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
20 γρ Ελαιόλαδο
60 γρ Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
10 γρ Σκόρδο ψιλοκομμένο
500 γρ Ζωμό λαχανικών
200 γρ Φακές
1 τμχ Δάφνη
100 γρ Καρότα κομμένα σε κύβους
50 γρ Μικρές ελιές (πράσινες ή μαύρες)
10 γρ Βασιλικός και θυμάρι ψιλοκομμένα
20 γρ Βαλσάμικο
150 γρ Τυρί φέτα
Αλάτι
Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κόψτε το τυρί σε κύβους.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο στο set μαγειρέματος (μισοφέγγαρο). Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε για λίγο. Ρίξτε το ζωμό λαχανικών και αφήστε να βράσει για 3-5 λεπτά. Προσθέστε τις φακές και σιγοβράστε για 25 με 30 λεπτά στους 180° C. Προσθέστε τις ελιές και τον βασιλικό, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίξτε το τυρί στις φακές πριν σερβίρετε.