
Ζουμερή και αρωματική, η μπριζόλα Flap είναι ένα κομμάτι που ξεχωρίζει στο BBQ. Μαρινάρεται με σκόρδο, δεντρολίβανο και κόκκινο πιπέρι, αναδεικνύοντας τη φυσική της γεύση. Τρυφερή, καλοψημένη και με ελαφρύ καπνιστό χαρακτήρα, ιδανική για όσους αγαπούν το αυθεντικό ψήσιμο στη σχάρα.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Σανίδα κοπής Lugano XXL
Μαχαίρι & πιρούνα Set Premium
Λαβίδα Ανοξείδωτη
Θερμόμετρο Easy Check Single
ΥΛΙΚΑ
Για τη μπριζόλα:
1 flap steak, περίπου 1 κιλό
Για τη μαρινάδα:
1 μικρό κρεμμυδάκι (shallot), καθαρισμένο και χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλωνάρι δεντρολίβανο (μόνο τα φύλλα)
½ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Αρχικά, σε ένα μπλέντερ ή πολυκόφτη, ρίξτε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τα φύλλα δεντρολίβανου, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το ελαιόλαδο. Χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο, αρωματικό μείγμα.
-
Στη συνέχεια, αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα τη μπριζόλα flap και καλύψτε τη με τη μαρινάδα, φροντίζοντας να πάει παντού. Τοποθετήστε τη σε σακούλα που κλείνει αεροστεγώς ή σε ρηχό σκεύος και αφήστε τη να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα ή ιδανικά έως 12 ώρες στο ψυγείο.
- Προθερμάνετε την ψησταριά Dualchef σε υψηλή θερμοκρασία για άμεσο ψήσιμο. Ενω παράλληλα, αφήστε τη μπριζόλα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
-
Σκουπίστε απαλά την περίσσεια μαρινάδα και τοποθετήστε τη μπριζόλα στη σχάρα. Ψήστε για 4–6 λεπτά ανά πλευρά σε δυνατή φωτιά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει: 54°C για medium-rare, ή 60°C για medium.
tip: Η flap steak έχει ατρακτοειδές σχήμα, οι άκρες ψήνονται πιο γρήγορα από το κέντρο. Για ομοιόμορφο αποτέλεσμα, μετακινήστε τη μπριζόλα ανάλογα στη σχάρα.αντίθετα από τις ίνες για πιο μαλακή, ζουμερή υφή.
-
Μεταφέρετε τη μπριζόλα στη σανiδα κοπής και αφήστε τη να ξεκουραστεί 10–15 λεπτά χωρίς κάλυμμα. Έπειτα, κόψτε με το premium σε κοπής, αντίθετα από τις ίνες για πιο μαλακή, ζουμερή υφή.
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/588-mosxarisia-mprizola-flap-me-marinada-skordou-dentrolivanou?print=1&tmpl=component#sigProId475041b667