Skip navigation

ΚΑΡΕ ΑΡΝΙΟΥ ΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΟΥΣΤΑ

Υλικά για 4 άτομα

 
2 τμχ Καρέ αρνιού, περίπου 400γρ το καθένα 
 
Υλικά για την κρούστα
20 γρ Μπαχαρικά για το κρέας
40 γρ Ηλιόσποροι
40 γρ Φρέσκα βερίκοκα
5 γρ Φύλλο μέντας
15 γρ Μαϊντανο
1 τμχ Φρέσκο pepperoncino
1 τμχ Λάιμ, το χύμό και το ξύσμα
30 γρ Ελαιόλαδο
40 γρ Φρυγανιά τριμμένη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Τρίψτε το αρνί με τα δύο τρίτα περίπου των μπαχαρικών για κρέας και αφήστε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μια ώρα. Ψιλοκόψτε τους ηλιόσπορους. Κόψτε στη μέση τα βερίκοκα και αφαιρέστε το κουκούτσι τους. Ψιλοκόψτε τα φύλλα μέντας και το μαϊντανό. Κόψτε στη μέση το pepperoncino, αφαιρέστε τον πυρήνα αν είναι απαραίτητο και κόψτε τα δύο μισά σε λωρίδες. Ανακατέψτε όλα τα υλικά με τα υπόλοιπα μπαχαρικά για κρέας και στη συνέχεια στρώστε το μίγμα γύρω από κάθε καρέ ώστε να επικαλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια και πιέστε το για να σταθεροποιηθεί.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψήστε τα καρέ αρνιού στη προθερμασμένη ψησταριά για περίπου 30 λεπτά στους 180 °C σε έμμεση θερμότητα έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία φθάσει τους 53 °C. Καλύψτε το κρέας και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 6 λεπτά πριν το κόψετε.

TIP

Τα φρέσκα βερίκοκα μπορούν να αντικατασταθούν από αποξηραμένα βερίκοκα.