Skip navigation

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
500 γρ Αλεύρι
250 γρ Γάλα
1 τμχ Αυγό
40 γρ Προζύμι σε κύβο
80 γρ Ζάχαρη
70 γρ Βούτυρο
3 κ.σ Αλάτι
120 γρ Κομματάκια σοκολάτας
1   Κρόκος αυγού

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ζεσταίνετε λίγο το γάλα, προσθέστε το προζύμι και 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Βάλτε μια πρέζα ζάχαρη. Σκεπάστε το μείγμα με μια πετσέτα και αφήστε το να φουσκώσει για 30 λεπτά. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε καλά και αφήστε να φουσκώσει για άλλα 30 λεπτά. Ανακατέψτε τα κομματάκια σοκολάτας στην ζύμη και βάλτε τη ζύμη στη φόρμα. Αν είναι δυνατόν αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει λίγο ακόμα και αλείψτε με τον κρόκο αυγού.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τοποθετήστε τα ψωμάκια σε λαδόκολλα και βάλτε τα πάνω στην πλάκα διατρητή και ψήστε στους 220 °C για 15–20 λεπτά. Μετά από 3 λεπτά ψησίματος τραβήξτε την λαδόκολλα έξω.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Χρησιμοποιήστε κρέμα καραμέλας ή σταφίδες, αντί για τα κομμάτια σοκολάτας.