Skip navigation

ΚΑΥΤΕΡΟ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΑΤΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
200 γρ Ώριμες φράουλες
20 γρ Βούτυρο
1 τμχ Μικρό ανανά
20 γρ Ζάχαρη άχνη
2 τμχ Πορτοκάλια (χυμός)
50 γρ Grand Marnier
2 γρ Θρυμματισμένο, μαύρο πιπέρι
20 γρ Κύβους βούτυρο
60 γρ Grand Marnier, για το φλαμπέ
4 τμχ Φύλλα μέντας
4 Παγωτό βανίλια

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Πλένουμε τις φράουλες και ανάλογα με το μέγεθος τους τις κόβουμε στη μέση, στα τέσσερα ή σε φέτες. Κόψτε και ξεφλουδίστε τον ανανά. Κόψτε τον ανανά στη μέση και αφαιρέστε τον σκληρό πυρήνα. Στη συνέχεια κόψτε τον ανανά σε λεπτές φέτες.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Λιώστε το βούτυρο στο wok και τσιγαρίστε τον ανανά και από τις δύο πλευρές. Προσθέστε την ζάχαρη άχνη, ώστε να καραμελώσουν τα φρούτα σας και ένω συνεχίζετε να ανακατεύετε, προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού και αφήστε να σιγοβράσει.
Ρίξτε το Grand Manier και το πιπέρι, αφήστε το να ζεσταθεί και προσθέστε τις φράουλες στους κύβους βουτύρου. Περιχύστε το υπόλοιπο Grand Manier πάνω από το μείγμα ώστε να γίνει φλαμπέ.
Σερβίρετε τα φλαμπέ φρούτα σε ένα βαθύ πιάτο και προσθέστε από πάνω μια μπάλα παγωτό βανίλια. Διακοσμείστε με φύλλα μέντας.