Skip navigation

ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
4 τμχ Πέστροφα
4 τμχ Κλωναράκια θυμάρι
1 τμχ Κλωναράκι άνηθο
1 τμχ Λάιμ
20 γρ Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Μείγμα για το αρωματικό ταψί
200 γρ Λευκό κρασί
1 Κλωναράκι δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
2 Κλωναράκια θυμάρι, ψιλοκομμένο
2 Κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένο
1 τμχ Λεμόνι, ψιλοκομμένο
1 Σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 τμχ Σκελίδες σκόρδο
1 τμχ Κόκκος πιπεριού
1 τμχ Κολίανδρο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πασπαλίζετε το εσωτερικό της πέστροφας με αλάτι και πιπέρι, γεμίζετε με διάφορα βότανα και χύνετε το χυμό από λάιμ. Κόψτε με ένα μαχαίρι 3 λορίδες με πάχος 5 mm και από τις δυο πλευρές. Γεμίστε το αρωματικό ταψί με βότανα.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Αφαιρέστε την σχάρα, τοποθετήστε το αρωματικό ταψί μέσα στη χοάνη, και ξανα βάλτε τη σχάρα από πάνω. Προθερμάνετε την ψησταριά για τουλάχιστον 15 λεπτά με το καπάκι κλειστό σε μέτρια θερμότητα. Μειώστε την θερμότητα, τοποθετήστε την πέστροφα στο κέντρο της καυτής σχάρας και μαγειρέψτε για 12 με 15 λεπτά στους 200 °C.