Skip navigation

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
2 κιλά Μοσχαρίσια παϊδάκια
40 γρ Μπαχαρικά με βάση το κρέας
100 γρ Ελαιόλαδο
Υλικά για το γλάσο
160 γρ Barbecue sauce
40 γρ Σιρόπι σφενδάμου
20 γρ "Πράσινη" σάλτσα σόγιας
20 γρ Βαλσάμικο ξύδι

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Μια μέρα πριν, τρίψτε το αλάτι στο κρέας και στα πλευρά του και τυλίξτε το με μια μεμβράνη. Αφήστε το με την μαρινάδα στο ψυγείο. Βγάλτε το κρέας από την μαρινάδα 2 ώρες πριν το ψήσιμο. Για να κάνετε το γλάσο, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Πάρτε τα παϊδάκια από το αλουμινόχαρτο, τοποθετήστε τα στη βάση για ribs, βάλτε τα στην προθερμασμένη ψησταριά και ψήστε σε έμμεση θερμοκρασία στους 200-220 °C για περίπου 70 λεπτά, μέχρι η θερμοκρασία του πυρήνα να φτάσει στους 85 °C. Κόψτε το κρέας και αλείψτε την μαρινάδα με ένα πινέλο. Αφαιρέστε από την ψησταριά, τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο και αφήστε τα για περίπου 10 λεπτά, η θερμοκρασία του πυρήνα θα φτάσει στους 90 °C.