Skip navigation

PAELLA ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
60 γρ Ελαιόλαδο
4 Μπούτια κοτόπουλο
2 τμχ Ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 τμχ Σκελίδες σκόρδο
200 γρ Ρύζι
400 γρ Ζωμός λαχανικών
1 κλ Μύδια
100 γρ Λευκό κρασί
6 τμχ Τομάτες
2 τμχ Πεπερόνι
8 τμχ Γαρίδες με το κέλυφος
Αλάτι
Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Αλατοπιπερώστε τα μπουτάκια κοτόπουλου. Κόψτε τα κοτσάνια από τις τομάτες, κόψτε τις σε τέσσερα κομμάτια, αφαιρέστε τον πολτό με τους σπόρους και κόψτε τις τομάτες σε μικρούς κύβους. Μαγειρέψτε το πεπερόνι σε βραστό αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Ξεπλήνετε με κρύο νερό και ξεφλουδίστε το. Αφαιρέστε το κοτσάνι και κόψτε το σε λεπτές φέτες.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίστε τα μπούτια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τους κύβους τομάτας και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί το υγρό. Έπειτα σοτάρετε το ρύζι και σβήνετε με τον ζωμό λαχανικών. Κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε την παέγια για 10 λεπτά. Προσθέστε τα μύδια μέσα στο ρύζι, σβήστε με λευκό κρασί και μαγειρέψτε για ακόμα 5 λεπτά με το καπάκι κλειστό. Προσθέστε τις τομάτες με το πεπερόνι. Τέλος ρίξτε τις γαρίδες στο ρύζι και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.