Skip navigation

FONDANT ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
200 γρ Μαύρη σοκολάτα
100 γρ Ζάχαρη απο ζαχαροκάλαμο
3   Αυγά
150 γρ Βούτυρο
 50  γρ Αλεύρι
75 γρ  Φουντούκια
    Βούτυρο για τη φόρμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Χτυπήστε τη ζάχαρη με τα αυγά σε ένα μπόλ μέχρι να γίνει αφρώδες το μείγμα. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και χτυπήστε τα για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε το αλεύρι. Ενώ προθερμαίνετε την ψησταριά, Λιώστε την σοκολάτα. Προσέξτε: μην αφήσετε την σοκολάτα να ζεσταθεί πολύ. Έπειτα προσθέστε την στο μείγμα. Αλείψτε την φόρμα με βούτυρο. Προσθέστε τα θρυμματισμένα φουντούκια και γεμίστε τα ¾ της φόρμας.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τοποθετήστε τη φόρμα στην προθερμασμένη ψησταριά και ψήστε τα muffins για 20 λεπτά στους 200 °C. Αφήστε το να κρυώσει και σερβίρετε το χλιαρό.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Προς το τέλος του ψησίματος, τρυπήστε τα muffins με μια οδοντογλυφίδα ή με ένα ξύλινο σουβλάκι και τραβήξτε έξω, άμα μείνουν υπολείμματα από τη ζύμη, ψήστε για λίγο ακόμη.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλους ξηρούς καρπούς.