Skip navigation

RISOTTO ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
300 γρ Τριμμένη κολοκύθα
1 τμχ Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
40 γρ Βούτυρο
300 γρ Ρύζι για risotto
800 γρ Ζωμός λαχανικών
10 γρ Ψητοί σπόροι κολοκύθας
75 γρ Τριμμένο τυρί

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Στο wok, σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με το βούτυρο, προσθέστε το κολοκύθι και το ρύζι και συνεχίστε να σοτάρετε. Σβήστε με τον ζεστό ζωμό, προσθέστε τη βανίλια και συνεχίστε να σιγοβράζετε στους 180 °C για 20 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατέψτε το μείγμα με τυρί και Mascarpone λίγο πριν σερβίρετε, αλατοπιπερώστε και γαρνίρετε με ψητούς σπόρους κολοκύθας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Προχωρήστε ως εξής αν θέλετε να προετοιμάσετε το ρύζι εκ των προτέρων. Προ- μαγειρέψτε το ρύζι με ½ νερό για 10 λεπτά. Μην προσθέτετε ακόμα το Mascarpone. Πάρτε το wok απ’ την ψησταριά. Τοποθετήστε το περιεχόμενο ομοιόμορφα μέσα στο wok ώστε να κρυώσει γρήγορα. Πριν το σερβίρισμα, ζεσταίνετε το υπόλοιπο υγρό και ολοκληρώστε την διαδικασία μαγειρέματος. Προσθέστε το Mascarpone και σερβίρετε.