Skip navigation

ΤΟΣΤ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ CHANTERELLE

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
4 Φέτες ψωμί του τοστ
200 γρ Φρέσκα μανιτάρια chanterelle
25 γρ Κρεμμύδια
5 γρ Σκόρδο
5 γρ Σχοινόπρασα, ψιλοκομμένα
20 γρ Ελαιόλαδο
50 γρ Βούτυρο
100 γρ Λευκό κρασί
100 γρ Ξινή κρέμα
Αλάτι, πιπέρι

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Πλύντε καλά τα μανιτάρια chanterelle. Σκουπίστε τα και κόψτε τα μεγαλύτερα μανιτάρια σε μικρότερα κομμάτια.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο ελαφρά στο προθερμασμένο ταψί μισοφέγγαρο. Σοτάρετε ελαφρώς τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια chanterelle και σιγοβράζετε για 4 λεπτά. Σβήστε με λευκό κρασί και αφήστε να βράσει μέχρι να περιοριστεί το υγρό στο μισό. Προσθέστε την ξινή κρέμα και το σχοινόπρασο και αλατωπιπερώστε. Τοποθετήστε μερικές φέτες ψωμί στην προθερμασμένη ψησταριά και ψήστε και τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.