Skip navigation

ΣΤΗΘΟΣ ΠΑΠΙΑΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
2 τμχ Στήθος πάπιας, περίπου 600 γρ το καθένα
10 γρ Καρυκεύματα για το κρέας
500 γρ Πράσινα σπαράγγια
50 γρ Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
20 γρ Ελαιόλαδο
100 γρ Ζωμός λαχανικών
5 γρ Άγριο σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Χαράξτε το κρέας σταυρωτά και μαρινάρετε με τα καρυκεύματα για κρέας. Πλύντε τα σπαράγγια, ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο στο set μαγειρέματος (μισοφέγγαρο) και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέστε τα σπαράγγια, σοτάρετε για λίγα λεπτά και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι βάλτε την κρέμα. Προσθέστε το άγριο σκόρδο και συνεχίστε να σιγοβράζετε στους 180° C για 12-15 λεπτά. Ψήστε το στήθος της πάπιας σε προθερμασμένη ψησταριά στους 180° C μέχρι να ροζίσει και να έχει θερμοκρασία πυρήνη 54° C. Στη συνέχεια αφαιρέστε το στήθος από την ψησταριά και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.