Skip navigation

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
1 τμχ Μεσαίου μεγέθους αχλάδι, κομμένο σε κύβους (περίπου 100 γρ)
12 τμχ Σταφύλια κομμένα στο μισό και χωρίς κουκούτσια
25 τμχ Κρουτόνς (ψωμί σε φέτες ή κομμάτια κομμένο σε κύβους)
30 γρ Βούτυρο
240 γρ Μαρούλι
Υλικά για την επικάλυψη
30 γρ Ξύδι
15 γρ Μουστάρδα
10 γρ Λάδι
40 γρ Ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κόψτε τις φέτες ή τα κομμάτια του ψωμιού σε μικρούς κύβους. Πλένετε το μαρούλι, κόψτε το και τοποθετήστε το στην πλάκα. Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σαλάτας μαζί.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Λιώστε το βούτυρο σε προθερμασμένο τηγάνι. Προσθέστε τα κρουτόνς και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε τα κρουτόνς. Προσθέστε τα κομμάτια από τα αχλάδια και τα σταφύλια και μαγειρέψτε για 3 με 4 λεπτά. Επιστρέψτε τα κρουτόν στο τηγάνι και συνεχίστε το μαγείρεμα. Αφαιρέστε τα από την ψησταριά, σκορπίστε τα πάνω στο μαρούλι και ρίξτε την σάλτσα.