Skip navigation

ΚΑΡΕ ΧΟΙΡΙΝΟΥ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
500 γρ Καρέ χοιρινού
12 γρ Μπαχαρικά με βάση το κρέας
30 γρ Ελαιόλαδο
2 γρ Φρέσκο δενδρολίβανο
50 γρ Βούτυρο

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ανακατέψτε το δενδρολίβανο, το ελαιόλαδο και τα καρυκεύματα για το κρέας για να κάνετε την μαρινάδα. Απλώστε την μαρινάδα με ένα πινέλο στο χοιρινό και αφήστε το όλη τη νύχτα στο ψυγείο.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Τοποθετήστε το χοιρινό στη προθερμασμένη σχάρα και ψήστε σε θερμοκρασία 160 °C, μέχρι η θερμοκρασία του πυρήνα να φτάσει 60 °C. Βγάλτε το κρέας από την ψησταριά, σκεπάστε το και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Μετά από αυτό, κόψτε το κρέας και σερβίρετε με βούτυρο.