Skip navigation

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
250 γρ Φρέσκο σπανάκι
1 κ Αλεύρι για πίτσα
400 γρ Σάλτσα τομάτας
240 γρ Καπνιστός σολομός
200 γρ Σπαράγγια
60 γρ Μαύρες ελιές
800 γρ Μοτσαρέλα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βράστε το σπανάκι σε ζεστό νερό, αφήστε το να κρυώσει και στραγγίστε το από το νερό. Ανοίξτε τη ζύμη της πίτσας, πασπαλίστε με αλεύρι και τοποθετήστε την σε λαδόκολλα πάνω στην πλάκα διατρητή. Στη συνέχεια καλύψτε την με σάλτσα ντομάτας και βάλτε τα υπόλοιπα υλικά με βάση την προτίμηση σας.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Βάλτε την πλάκα διατρητή πάνω στην προθερμασμένη σχάρα και ψήστε στην υψηλότερη θερμοκρασία για 10 λεπτά. Τραβήξτε την λαδόκολλα κάτω από την πίτσα και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 3 λεπτά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Την πίτσα μπορείτε επίσης να την τοποθετήσετε πάνω στην πέτρα ψησίματος, αλλά η πέτρα θα πρέπει να προθερμαθεί για τουλάχιστον 10 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος προσαρμόζεται +/- 2 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της ζύμης.