Skip navigation

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
600 γρ Πατάτες
100 γρ Κρεμμυδάκια
20 γρ Ελαιόλαδο
4 τμχ Κλωναράκια δενδρολίβανου, ψιλοκομμένα
4 τμχ Ξύλινα σουβλάκια, 12.5 cm
Σκόνη κάρυ
Αλάτι
Τριμμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πλύντε τις πατάτες και κόψτε τις στα μίσα ή στα 3 τέταρτα. Τοποθετήστε τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το δενδρολίβανο και τα καρυκεύματα σε ένα μπόλ, ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια τοποθετήστε τα στο μισοφέγγαρο ταψί.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τοποθετήστε τις πατάτες σε προθεσμασμένη ψησταριά και μαγειρέψτε για 20 με 25 λεπτά στους 180° C μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε τις πατάτες από το barbecue, αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια τοποθετήστε τις στα ξυλάκια μαζί με τα κρεμμύδια. Ψήστε τα σουβλάκια πατάτας και κρεμμυδιού σε προθερμασμένη ψησταριά για 5 λεπτά σε έμμεση ρύθμιση στους 180° C.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Τοποθετήστε τα σουβλάκια σε νερό μισή ώρα πριν τη χρήση.