Skip navigation

ΚΑΛΤΣΟΝΕ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά για τη ζύμη
300 γρ Αλεύρι
180 γρ Νερό (χλιαρό)
10 γρ Νωπή μαγιά
5 γρ Αλάτι
30 γρ Ελαιόλαδο
Υλικά για την επικάλυψη
100 γρ Σάλτσα τομάτας
50 γρ Ζαμπόν
50 γρ Μοτσαρέλα
10 γρ Φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, μαϊντανό, ρίγανη), ψιλοκομμένα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ρίξτε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό. Σε άλλο μπόλ, ανακατέψτε το αλέυρι και το αλάτι, δημιουργήστε μια τρύπα στη μέση του μείγματος, προσθέστε το μείγμα με την μαγιά και ελαιόλαδο και στη συνέχεια ανακατέψτε τα με το αλεύρι. Σταδιακά προσθέστε το χλιαρό νερό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την να φουσκώσει για μια ώρα. Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό σχήμα (περίπου 2 εκ μεγαλύτερη από την φόρμα για καλτσόνε). Τοποθετήστε τη ζύμη μέσα στη φόρμα και καλύψτε τη μια πλευρά με τα υλικά της αρεσκείας σας. Ρίξτε λίγο νερό στην άκρη της ζύμης και διπλώστε τη φόρμα και πιέστε σταθερά τις δυο πλευρές μαζί.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τοποθετήστε το καλτσόνε στην πέτρα και ψήστε στην υψηλότερη θερμοκρασία για περίπου 12 με 15 λεπτά. Μετά από μερικά λεπτά, βγάλτε τη λαδόκολλα από κάτω και συνεχίστε το ψήσιμο.