Skip navigation

MUFFIN ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΕ SAUCE ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά για 6 άτομα

Υλικά
250 γρ άσπρο αλεύρι
180 γρ γιαούρτι
150 γρ κρέμα γάλακτος
120 γρ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
50 γρ σιρόπι αχλαδιού ή μέλι
5 γρ μαγειρική σόδα
Βούτυρο για τα καλούπια
Υλικά για την sauce
2 μεγάλα πορτοκάλια
200 γρ χυμό πορτοκαλιού
5 γρ ψιλοκομμένο τζίτζερ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ανακατέψτε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά για τη ζύμη και το σιρόπι αχλαδιού. Ανακατέψτε την μαγειρική σόδα μαζί με το αλεύρι. Αλείψτε την επιφάνεια των καλουπιών για muffin με βούτυρο και γεμίστε τα καλούπια με το παραπάνω μείγμα μέχρι τα 3/4. Ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια αφαιρώντας την ψίχα. Κόψτε τα πορτοκάλια σε τεμάχια και αφαιρέστε την φλούδα και τα κουκούτσια.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Για τα κουλουράκια σε σχήμα τριαντάφυλλου
Τοποθετήστε την φόρμα από σιλικόνη σε σχήμα μισοφέγγαρου σε προθερμασμένη επιφάνεια και ψήστε για 15 με 20 λεπτά στους 200° C. Για να ελέγξετε αν έχουν ψηθεί στο εσωτερικό τρυπήστε τα με μια οδοντογλυφίδα ή ένα ξύλινο σουβλάκι. Αν μείνουν υπολείμματα ζύμης στο ξύλινο σουβλάκι επιφάνεια ή στην οδοντογλυφίδα ψήστε τα για λίγο ακόμα. Αφαιρέστε τα από την ψησταριά και αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα βγάλετε από την φόρμα.
Sauce από πορτοκάλι
Ενεργοποιήστε την χοάνη για άμεση θερμότητα. Προθερμάνετε το μαντεμένιο wok για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία με το καπάκι κλειστό. Ρίξτε το χυμό από τα πορτοκάλια και το τζίντζερ μέσα στο wok και χαμηλώστε στο μισό. Προσθέστε τις φλούδες του πορτοκαλιού πριν από το σερβίρισμ