Skip navigation

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
50 γρ Βούτυρο
30 γρ Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
10 γρ Σκόρδο
300 γρ Ρύζι για ριζότο
100 γρ Λευκό κρασί
700 γρ ζωμό λαχανικών 
500 γρ Λαχανικά (μελιτζάνες, πιπεριές, κολοκυθάκια κ.α)κομμένα σε κομμάτια 
30 γρ παρμεζάνα 
    Αλάτι
    Τριμμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Προθερμάνουμε το barbecue wok για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία με το καπάκι κλειστό.
Λιώνουμε το βούτυρο στο wok, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσουν με το καπάκι κλειστό. Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε τα λαχανικά και σιγοβράζουμε μέχρι το ρύζι να γίνει κολλώδες και al dente. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε το τυρί.