Skip navigation
Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 16:55

ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΝΤΕΜΕΝΙΑΣ ΠΛΑΚΑΣ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πλάκα ψησίματος Πλάκα ψησίματος Πλάκα ψησίματος
 
 Blog Outdoorchef mantemenias plakas 2
 
Σωστή χρήση Μαντεμένιας Πλάκας
 
 
 

Όταν πρόκειται για μαγείρεμα σε εξωτερικούς χώρους, η μαντεμένια πλάκα ψησίματος είναι ένα ευέλικτο και απαραίτητο εργαλείο για την επίτευξη λαχταριστών αποτελεσμάτων. Είτε ψήνετε κρέατα, λαχανικά ή ετοιμάζετε τα αγαπημένα σας πρωινά, όπως τηγανητά αυγά και κρέπες, η πλάκα σας μπορεί να τα αντέξει όλα. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας καθοδηγήσουμε στα βήματα για να βεβαιωθείτε ότι η πλάκα ψησίματος της ψησταριάς σας είναι προετοιμασμένη για μαγείρεμα και καθαρίζεται εύκολα στη συνέχεια. Επιπλέον, θα μοιραστούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη διατήρηση της σε άριστη κατάσταση. Ας ξεκινήσουμε!

Χρήση της μαντεμένιας πλάκας:

Αρχικός καθαρισμός στην νέα σας πλάκα :
Πριν ψήσετε με την πλάκα στην ψησταριά σας για πρώτη φορά, είναι απαραίτητο να την καθαρίσετε καλά με νερό. Αυτό το βήμα διασφαλίζει ότι αφαιρούνται τυχόν υπολείμματα παραγωγής ή σκόνη, παρέχοντας μια καθαρή επιφάνεια για μαγείρεμα.

Η διαδικασία Burn Off:
Για να προετοιμάσετε την πλάκα ψησίματος για δράση, τοποθετήστε την στο μπάρμπεκιου και ρυθμίστε το σε πλήρη ισχύ. Αφήστε την να κάψει για περίπου 20 λεπτά. Αυτή η διαδικασία εξαλείφει τυχόν υπολείμματα και προετοιμάζει την πλάκα για μαγείρεμα.

Προθέρμανση για τελειότητα:
Μετά τη διαδικασία καύσης, προθερμάνετε την πλάκα ψησίματος σας για τουλάχιστον 5 λεπτά στο επίπεδο 2. Αυτό το βήμα εγγυάται ότι η πλάκα ψησίματος βρίσκεται στη σωστή θερμοκρασία για να παραδώσει τέλεια μαγειρεμένο φαγητό.

Ευελιξία στα χέρια σας:
Η πλάκα ψησίματος είναι ένα ευέλικτο εργαλείο με δύο πλευρές. Η ραβδωτή πλευρά είναι εξαιρετική για τη δημιουργία αυτών των ορεκτικών σημαδιών στα κρέατα, τα ψάρια και τα λαχανικά. Από την άλλη πλευρά, η επίπεδη επιφάνεια είναι ιδανική για την παρασκευή λιχουδιών όπως τηγανητά αυγά και κρέπες. Γίνετε δημιουργικοί με τις γαστρονομικές σας δημιουργίες!

 

 

Καθαρισμός της πλάκας ψησίματος:

Καύση μετά το μαγείρεμα:
Μετά τη μαγειρική σας περιπέτεια, είναι απαραίτητο να διατηρήσετε την απόδοση της πλάκας ψησίματος. Αφήστε την στο μπάρμπεκιου σε πλήρη ισχύ για περίπου 10 λεπτά. Αυτό το απλό βήμα καίει τυχόν παραμένοντα σωματίδια τροφής και λίπος, κάνοντας τον καθαρισμό παιχνιδάκι.

Καθαρίστε την με βούρτσα:
Για τακτικό καθαρισμό, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με ορειχάλκινες τρίχες. Αποφύγετε τις χαλύβδινες τρίχες, καθώς μπορεί να χαράξουν την επιφάνεια της πλάκας. Τρίψτε απαλά για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.

Επιτρέψτε της να κρυώσει:
Αφήστε το την πλάκα ψησίματος σας να κρυώσει εντελώς πριν την χειριστείτε ή την καθαρίσετε περαιτέρω. Προηγείται η ασφάλεια!

Σκληροί λεκέδες; Κανένα πρόβλημα:
Για επίμονη βρωμιά και υπολείμματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπουνόνερο ή το OUTDOORCHEF καθαριστικό Chef. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού για βέλτιστα αποτελέσματα.

 

Συμβουλή συντήρησης:

Για να μην κολλάει το φαγητό και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της πλάκας ψησίματος, αλείψτε την ελαφρά με μαγειρικό λάδι μετά από κάθε καθάρισμα. Αυτό το απλό βήμα καρυκεύει την πλάκα και βελτιώνει την απόδοσή της.

 

Η ασφάλεια είναι το κλειδί! Να φοράτε πάντα γάντια όταν χειρίζεστε ζεστά αξεσουάρ γκριλ.

Αποφύγετε την τοποθέτηση της καυτής πλάκας σε εύφλεκτες ή ευαίσθητες στη θερμότητα επιφάνειες. Διατηρήστε την σε μια ασφαλή, ανθεκτική στη θερμότητα επιφάνεια.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα και τις συμβουλές για τη χρήση και τον καθαρισμό της πλάκας ψησίματος, θα διασφαλίσετε ότι η πλάκα σας θα παραμείνει ένας έμπιστος σύντροφος για τις υπαίθριες περιπέτειες μαγειρικής σας, παρέχοντας με συνέπεια νόστιμα αποτελέσματα. Καλό ψήσιμο στη σχάρα!

Διαβάστηκε 937 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 12:54