Skip navigation
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 16:20

KOREAN BBQ BURGER

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

korean bbq burger recipe

 

Με αυτή τη συνταγή, η πλούσια κληρονομιά της κορεατικής κουζίνας συναντά το σαγηνευτικό βασίλειο των ζουμερών, λαχταριστών μπέργκερ. Προετοιμάσου για μια έκρηξη γεύσεων καθώς θα βουτάμε στο βασίλειο του κορεατικού BBQ Burger, απολαμβάνοντας ένα αρμονικό πάντρεμα ανατολικών και δυτικών γαστρονομικών απολαύσεων

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Plancha Universal

Πρέσα για burger

Σπάτουλα Ανοξείδωτη

Μαντεμένια Σχάρα Διαμάντι 480

 

ΥΛΙΚΑ

  • 4 τμχ Μπιφτέκι μοσχαρίσια
  • 4 φέτες πολύ λεπτοκομμένες Πανσέτα χοιρινή
  • 1 μικρό βάζο Kimchi
  • 1 βαζάκι Μαγιονέζα
  • 4 τμχ Τσένταρ σε φέτες
  • 4 τμχ Ψωμάκια για burger

 

Υλικά για την ΒΒQ Glaze:

  • 350 ml νερό κρύο
  • 250 ml sprite
  • 175 ml ζάχαρη
  • 125 ml ΜΑΥΡΗ ζάχαρη (dark brown sugar) όχι καστανή
  • 60 ml soy sauce
  • 15 ml sesame oil dark (Asian style)
  • 500 ml gochujang
  • 15 ml ρυζόξιδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  • Βάζουμε όλα τα υλικά του glaze να βράσουν σε ένα μαντεμένιο βαθύ τηγάνι και στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Αλείφουμε με το πινέλο το glaze στις πανσέτες και τις ψήνουμε στην σχάρα. Αφου ψηθούν τις ψηλοκόβουμε με το μαχαίρι γενικής χρήσης και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Έπειτα περνάμε το kimchi λίγο από την σχάρα, το ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι γενικής χρήσης και το αναμειγνύουμε με την μαγιονέζα.
  • Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στη μαντεμένια σχάρα και ψήνουμε γυρνώντας τα συνεχώς με τη λαβίδα. Σε κάθε γύρισμα δεν παραλείπουμε να τα αλείψουμε με το glaze.
  • Μόλις τα μπιφτέκια είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε με τη σπάτουλα από την σχάρα. Έπειτα αλείφουμε με μαγιονέζα τα ψωμάκια όπου έχουμε ψήσει στην σχάρα, βάζουμε το μπιφτέκι, το τυρί και από πάνω την ψιλοκομμένη πανσέτα με λίγο extra glaze.

 

Καλή σας όρεξη 

 

 

 

Διαβάστηκε 405 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 12:56
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BBQ & BACON CHEESE BURGER ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ »