Skip navigation
Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 14:41

PIZZA BIANCA

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
pizza bianca recipe pizza bianca recipe

 

 

pizza bianca syntages

Φτιάξτε την δική σας λαχταριστή πίτσα στο Barbecue στου σπιτιού σας, με την πιο τραγανή ζύμη που δοκιμάσατε έως τώρα.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

 

ΥΛΙΚΑ

Για το ζυμάρι:

  • 0,25 γρ Ξηρή μαγιά
  • 425 γρ Αλεύρι 00 
  • 15 γρ Αλάτι 
  • 250 ml Νερό κρύο

Για τα topping της πίτσας:

  • 60 ml Κρέμα γάλακτος
  • 80-100γρ Μοτσαρέλα τριμμένη
  • Μπέικον φέτες κομμένες στη μέση 3 φέτες
  • Μανιτάρια κομμένα σε φέτες 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  • Ανακατεύουμε το νερό με το αλάτι μέχρι να διαλυθεί και στη συνέχεια τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και χτυπάμε για περίπου 15-20 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα.
  • Αφαιρούμε το ζυμάρι και το δουλεύουμε λίγο με το χέρι μας.
  • Λαδώνουμε ένα μπολ και τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι για 2 ώρες ενώ το έχουμε καλύψει με μια πετσέτα.
  • Στη συνέχεια μεριδοποιούμε σε μπάλες 250-270γρ και δίνοντας στρόγγυλο σχήμα τις αποθηκεύουμε σε δίσκο τον οποίο έχουμε αλευρώσει ελαφρώς. Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε Θ/Δ για 24 ώρες.
  • Αν θέλουμε καλύτερο ζυμάρι τότε αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 2-4 ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα αφαιρούμε το ζυμάρι από το ψυγείο να πιάσει Θ/Δ τουλάχιστον 1-2 ώρες πιο πριν. 

 

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

  • Τοποθετούμε την πέτρα πίτσας στην ψησταριά έχοντας ρυθμίσει σε έμμεσο ψήσιμο. Δείτε τον οδηγό για άμεσο και έμμεσο ψήσιμο
  • Ανάβουμε στο μέγιστο την ψησταριά μας με στόχο να πιάσουμε μέχρι και 350C
  • Ανοίγουμε το ζυμάρι μας δημιουργώντας ένα στεφάνι και στη συνέχεια σιγά σιγά το ανοίγουμε να πάρει στρόγγυλο σχήμα με τα χέρια μας. (αν μας δυσκολεύει στο άνοιγμα μπορούμε να το αφήσουμε 1-2 λεπτά και μετά να το ξανά ανοίξουμε) Προσοχή να μην σκιστεί.
  • Μεταφέρουμε το ζυμάρι επάνω στο φτυάρι της outdoorchef και ξεκινάμε να στήνουμε. 
  • Βάζουμε σε όλη την επιφάνεια (εκτός από το στεφάνι) την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια σκεπάζουμε με μοτσαρέλα. 
  • Τοποθετούμε το μπέικον και τα μανιτάρια σε όλη την παρουσίαση.
  • Τοποθετούμε την πίτσα από το φτυάρι για πίτσα στην κεραμική πέτρα και κλείνουμε το καπάκι.
  • Ψήνουμε για 3-5 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα στο στεφάνι και από κάτω. 
  • Προσοχή να μην ανοίγουμε και κλείνουμε το καπάκι γιατί η θερμοκρασία που χάνουμε είναι πολύτιμη. 
  • Αν κάνουμε παραπάνω από 1 πίτσα πριν βάλουμε την επόμενη σιγουρευόμαστε ότι πιάσαμε πάλι την μέγιστη θερμοκρασία των 350C

 

Αν κάνετε πρώτη φορά τέτοια πίτσα δοκιμάστε το ζυμάρι να το μεριδοποιήσετε σε 280-300γρ για να μπορείτε να το ανοίξετε πιο εύκολα ! 

 

Ιδέες για άλλα toppings: 

Pizza Margherita: Σάλτσαντομάταςφρέσκιαμοτσαρέλαβασιλικός.

PizzaProsciutto: Σάλτσα ντομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα, μανιτάρια, βασιλικός, ρόκα, ελαιόλαδο, προσούτο

PizzaSpinachEgg: Σάλτσα ντομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα ή τριμμένη, σπανάκι φύλλα, αυγό 

Όταν έχουμε φρέσκια μοτσαρέλα για να μην καεί μπορούμε να την βάλουμε στα τελευταία 1-2 λεπτά για να λιώσει. Το προσούτο μπαίνει πάντα στο τέλος και δεν το ψήνουμε.

 

Διαβάστηκε 1256 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 23:14
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας.