Skip navigation
Κυριακή, 21 Απριλίου 2019 16:26

ΑΜΕΣΟ VS ΕΜΜΕΣΟ ΨΗΣΙΜΟ

Γράφτηκε από  outdoorchef-greece
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

ameso vs emmeso psisimo

 

Πολύ συχνά ακούμε ή βλέπουμε σε συνταγές να γράφει έμμεσο ή άμεσο ψήσιμο, ξέρουμε όμως ποια είναι η διαφορά τους;


Άμεσο Ψήσιμο

Όταν μιλάμε για άμεσο ψήσιμο αφορά διάφορες κοπές κρέατος ή ψαριών ή λαχανικών τα οποία ψήνοντας τα γρήγορα είναι μαλακά νόστιμα και ασφαλής για την κατανάλωσή τους. Για παράδειγμα χοιρινές μπριζόλες, κόντρα μοσχαρίσια μπριζόλα, ribeye, στήθος κοτόπουλο, τσιπούρες και άλλα. Ψήνουμε την πρωτεΐνη απευθείας πάνω από την εστία της φωτιάς είτε αυτό είναι κάρβουνο είτε αέριο. Αν βάλω μια χοιρινή σπάλα σε άμεσο ψήσιμο το μόνο που θα καταφέρω είναι να καεί εξωτερικά και να μην είναι έτοιμο προς κατανάλωση είτε αυτό αφορά θέματα υγιεινής είτε σε γευστικό αποτέλεσμα θα είναι ένα σκληρό κομμάτι κρέας.

Έμμεσο Ψήσιμο

Όταν μιλάμε για έμμεσο ψήσιμο εννοούμε ότι η πρωτεΐνη μας μαγειρεύετε με τη θερμοκρασία από το κάρβουνο ή το αέριο και δεν έρχεται σε άμεση επαφή με αυτό. Αυτό μπορούμε πολύ εύκολα να το καταλάβουμε στη τεχνική του BBQ όπου μεγάλα ή μικρά κομμάτια ξύλου καίγονται σε ένα θάλαμο δίπλα από τα κρέατα και η θερμοκρασία που αναπτύσσετε μεταφέρετε στο κρέας και έτσι ψήνεται. Με αυτή τη τεχνική συνήθως ψήνουμε μεγάλα κομμάτια κρέατος τα οποία θέλουν αρκετή ώρα για να μαλακώσουν και σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην καούν.

 

Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η άμεση και η έμμεση μέθοδος ψησίματος εξαρτάται από τον τύπο της ψησταριάς που διαθέτετε.

Αν χρησιμοποιείτε ψησταριά κάρβουνου της Outdoorchef το σύστημα της χοάνης easy slide είναι ιδανικό για να λειτουργείτε την ψησταριά σας είτε για άμεσο είτε για έμμεσο ψήσιμο με εξαιρετικά κάθε φορά αποτελέσματα!

Αν χρησιμοποιείτε ψησταριά υγραερίου Kettle της Outdoorchef το σύστημα της χοάνης easy flip θα σας προσφέρει την δυνατότητα να εναλάσσεται την λειτουργία της ψησταριάς σας, από το άμεσο στο έμμεσο, ψήσιμο με ευκολία!

 

 

Διαβάστηκε 4193 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Απριλίου 2019 16:40