Πικάντικες Quesadillas με Chili Con Carne και λιωμένη μοτσαρέλα, τέλεια ψημένες στη σχάρα για ένα απολαυστικό, πλούσιο και ζουμερό μεξικάνικο πιάτο που σερβίρεται ιδανικά με guacamole ή sour cream.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Μαντεμένιο Τηγάνι
Μαχαίρι κοπής
Λαβίδα
Πλάκα Ψησίματος
Σπάτουλα Ανοξείδωτη
ΥΛΙΚΑ
Για τις quesadillas:
1 πακέτο μεγάλες τορτίγιες
500 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Για το chili con carne:
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. καυτερό τσίλι (σκόνη)
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. κύμινο
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (λάπα)
1 κύβος βοδινού
300 ml ζεστό νερό
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ξερή μαντζουράνα
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
410 γρ. κόκκινα φασόλια (κονσέρβα), στραγγισμένα και πλυμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά, το τσίλι, την πάπρικα και το κύμινο και αφήστε τα να σοταριστούν για άλλα 5 λεπτά για να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
-
Στη συνέχεια, δυναμώστε λίγο τη φωτιά και προσθέστε τον κιμά. Τον σπάτε με μια κουτάλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να αλλάξει χρώμα.
-
Διαλύστε τον κύβο βοδινού σε 300 ml ζεστό νερό και ρίξτε τον στο τηγάνι. Προσθέστε την ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ, τη μαντζουράνα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε με το καπάκι για 20 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κολλήσει. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό.
-
Στο τέλος προσθέστε τα κόκκινα φασόλια και αφήστε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για λίγα λεπτά ακόμα. Δοκιμάστε και διορθώστε τα καρυκεύματα. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το chili con carne να σταθεί για 10 λεπτά.
-
Προθερμάνετε τη σχάρα της ψησταριάς σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Τοποθετήστε μία τορτίγια πάνω στην πλάκα ή τη σχάρα. Πασπαλίστε με μοτσαρέλα, απλώστε μια στρώση chili con carne και καλύψτε με λίγη ακόμα μοτσαρέλα
-
Έπειτα τοποθετήστε από πάνω μία δεύτερη τορτίγια και πιέστε ελαφρά. Ψήστε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες τορτίγιες. Βγάζετε τις ψημένες quesadillas, τις στοιβάζετε και τις κόβετε σε τέταρτα.
-
Σερβίρετε ζεστές με guacamole, sour cream ή φρέσκο αβοκάντο για δροσερή ισορροπία και επιπλέον απόλαυση.
https://www.outdoorchef.gr/blog-mobile/recipes/580-quesadillas-%CE%BC%CE%B5-chili-con-carne#sigProIde4208336d4