Skip navigation
Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 16:50

3 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΕ BLAZING ZONE

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Blazing Zone Blazing Zone

Blazing zone cover

Αναζητάτε υψηλές θερμοκρασίες και υπέροχη κρούστα στο κρέας; 

H Outdoorchef σου δίνει την δυνατότητα να μαγειρεύεις σε υψηλές θερμοκρασίες στις ψησταριές  Davos 570G Pro, Arosa Evo 570G και Dualchef 425G BZ με την χρήση του Βlazing Zone 
 Όταν όμως αναφερόμαστε σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, όπως αυτές που προσφέρει o κεραμικός αυτός καυστήρας υψηλής απόδοσης, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως το ψήσιμο πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και ακρίβεια.
 Για το λόγο αυτό σας σας δίνουμε 3 σημαντικές συμβουλές για να επιτύχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα στο μπάρμπεκιου μαγειρεύοντας στην ζώνη του Blazing Zone
 
 
#1 Σωστή Προθέρμανση
 
Φροντίστε να προθερμάνετε σωστά το Blazing Zone ώστε να σας προσφέρει την απόλυτη "πύρινη κόλαση" που χρειάζεται η μπριζόλα σας. Αφού λοιπόν το ενεργοποιήσετε, δώστε του, τον απαραίτητο χρόνο προθέρμανσης των 10 λεπτών, για να λάμψει υπέροχα η κεραμική πλάκα. Τότε είστε απολυτώς έτοιμοι να τοποθετήσετε το κρέας στην σχάρα του κεραμικού καυστήρα που θα σας προσφέρει υψηλές θερμοκρασίες και υπέροχη κρούστα.
 
 
 
#2 Επιλέξτε το δυνατόν άπαχες κοπές
 
Το λίπος της μπριζόλας έχει σημασία. Επιλέξτε μια μπριζόλα με ισορροπημένο λίπος αφού κατά το ψήσιμο, το λίπος θα πέσει, θα εξατμιστεί και θα καεί και αυτό είναι κάτι που πραγματικά δεν επιθυμείτε αφού έχει αντίκτυπο στην γεύση.
Για τα πολύ λιπαρά κρέατα όπως για παράδειγμα ένα Wagyu προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε μια μαντεμένια πλάκα για καλύτερο αποτέλεσμα.
Επειδή η διαδικασία μαγειρέματος με το Blazing Zone αφορά την κρούστα στο κρέας σας και όχι το μαγείρεμα κάθε αυτού. Επομένως θα πρέπει αρχικά να το μαγειρέψετε και έπειτα να το τοποθετήσετε στη σχάρα του Blazing για να αποκτήσετε την πολυπόθητη κρούστα.  
Καθ' όλη την διάρκεια που χρησιμοποιείτε το Blazing Zone είναι σημαντικό να μην απομακρύνεστε από την εστία αλλά απλώς να μείνετε κοντά ώστε να το ελέγχετε.
Αν είστε απο εκείνους που αγαπούν τα υπέροχα σημάδια σχάρας πάνω στο κρέας, είναι πολύ εύκολο να το καταφέρετε ακριβώς όπως γίνεται και στο αγαπημένο σας εστιατόριο Steak House. Aπλά αποκτήσετε τα ανασηκώνοντας το κρέας από την σχάρα, λίγα δευτερόλεπτα πριν το αφαιρέσετε και περιστρέψτε το κατά 45 μοίρες από την αρχική θέση, από την ίδια πλευρά για λίγα δευτερόλεπτα.
Θα είστε έτοιμοι να γυρίσετε το κρέας και από την άλλη πλευρά μόλις διαπιστώσετε πως έχετε επιτύχει μια όμορφη κρούστα ακολουθώντας και πάλι την ίδια ακριβώς διαδικασία.
 
Blazing zone steak
 
#3 Αφήστε το κρέας σας να ξεκουραστεί
 
Η υπομονή είναι μεγάλη αρετή και αυτό ισχύει και στο ψήσιμο . Μην βιάζεστε λοιπόν να απολαύσετε το κρέας σας, μόλις το αφαιρέσετε απο την σχάρα, καθώς η πλήρης θερμότητα είναι πλέον στο εξωτερικό του με μια πραγματικά υπέροχη εξωτερική κρούστα. Κάντε υπομονή,  γιατί απλά τώρα είναι και η στιγμή της μαγείας στην γεύση, όπως η θερμότητα μεταφέρεται απο το εξωτερικό στο εσωτερικό του κρέατος, απλά με λίγα λεπτά ξεκούρασης.
 
Αν πάλι επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα μαγειρικό σκεύος για μαγείρεμα στο Blazing Zone θα καταλάβετε πως δεν είναι και πολύ καλή ιδέα, αφού οι 900 βαθμοί που σας δίνει, ο υπέροχος αυτός κεραμικός καυστήρας, προορίζονται μόνο για επαφή με το κρέας και ενώ δεν  ισχύει το ίδιο και για τα σκεύη.
 
 
 
Bonus info
 
Αν το menu σας περιλαμβάνει ένα ωραίο σολομό ή λαχανικά ή άλλα ευαίσθητα που χρειάζονται ειδική μεταχείριση κατά το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες, δεν έχετε απλά να τα τοποθετήσετε στην ζώνη του  Blazing Zone στην υψηλότερη θέση που προσφέρει λιγότερη άμεση θερμότητα και μαγείρεμα με ασφάλεια. 
 
 
Εφόσον έχετε ακολουθήσει όλες τις παραπάνω συμβουλές θα διαπιστώστε πως το αποτέλεσμα στην μπριζόλα σας είναι εξαιρετικά τραγανό, εξωτερικά και ντελικάτο και νόστιμο, εσωτερικά.
Το μόνο που μένει είναι να την απολαύσετε, έτσι απλά υπέροχη !!!
Διαβάστηκε 565 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 15:32