Skip navigation
Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 01:40

ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Cooking Secrets Turkey Cooking Secrets Turkey

Blog Outdoorchef

ΠΩΣ ΝΑ ΨΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο από μια Γαλοπούλα ψημένη σωστά με τραγανή πέτσα εξωτερικά και ζουμερό κρέας εσωτερικά.

Κάθε γιορτινό τραπέζι, κυρίως των Χριστουγέννων, θέλει την "βασίλισσα" γαλοπούλα να κερδίσει τις εντυπώσεις με την γεύση της και την νοστιμιά της. Η επιτυχία στο ψήσιμο της γαλοπούλας έρχεται με μερικά απλά μυστικά που θα πρέπει να ακολουθούμε κατά το ψήσιμο και αμέσως μετά, που είμαστε έτοιμοι να σας τα αποκαλύψουμε για να μαγειρέψετε μια ονειρεμένη γαλοπούλα.

 

Η τρυφερότητα έρχεται με την άλμη

Η άλμη είναι ένα εύκολο διάλυμα με νερό, αλάτι, ζάχαρη και μυρωδικά της αρεσκείας σας. Μόλις ετοιμάσετε την άλμη αφήστε το πουλερικό μέσα σε αυτό το διάλυμα αρκετές ώρες σε δροσερό μέρος. Με αυτή την μέθοδο η γαλοπούλα αποκτά περισσότερο νερό και αυξάνει το βάρος της. έτσι κατά το ψήσιμο χάνει λιγότερη ποσότητα σε νερό με αποτέλεσμα να έχουμε πιο ζουμερό και τρυφερό κρέας. Πρέπει να είστε όμως προσεκτικοί με το αλάτι καθώς μετέπειτα έχουμε να διαχειριστούμε ήδη ένα πιο αλατισμένο κρέας.

 

Η εμφάνιση έρχεται με ένα καλό δέσιμο

Ένα όμορφο τραπέζι περιλαμβάνει και ένα όμορφα σερβιρισμένο πιάτο. Το προσεκτικό δέσιμο στην γαλοπούλα μας θα μας προσφέρει μια εξαιρετική εμφάνιση και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους. Προτείνουμε να δέσετε τα πόδια της γαλοπούλας σας ώστε να διατηρήσει το σχήμα της κατά το ψήσιμο και να αποκτήσει μια ωραία εμφάνιση.

 

Το όμορφο χρώμα στην γαλοπούλα έρχεται με την επάλειψη

Σε κανένα δεν αρέσει ένα παραψημένο κρέας ιδιαίτερα αν αυτό αφορά πουλερικό με πέτσα όπου ιδεατό είναι μια τραγανή πέτσα με καραμελένιο χρώμα. Για να εξασφαλίσουμε το υπέροχο χρώμα και την τραγανή πέτσα  αρκεί να αλείψουμε την γαλοπούλα μας με καθαρό λίπος, βούτυρο ή λάδι περίπου μισή ώρα πριν είναι έτοιμη. Με αυτόν τον τρόπο το εξωτερικό στο ψητό μας θα είναι τραγανό και με υπέροχο χρώμα.

 

Το ομοιόμορφο ψήσιμο έρχεται με το γύρισμα της γαλοπούλας

Αρχικά τοποθετούμε το πουλερικό με το στήθος προς τα κάτω και ξεκινάμε το ψήσιμο. Ύστερα από το πέρας του μισού χρόνου ψησίματος είσαστε έτοιμοι να γυρίσουμε την γαλοπούλα προκειμένου να πετύχουμε ομοιόμορφο ψήσιμο σε κάθε της πλευρά.

 

Το ζουμερό κρέας έρχεται με την ξεκούραση

Το "μυστικό" για την ξεκούραση ισχύει για όλα τα κρέατα και είναι μια καλή συνήθεια που θα μας προσφέρει ζουμερό κρέας σε κάθε μας ψήσιμο.
Ακολουθούμε το μυστικό για την ξεκούραση στο κρέας και στην γαλοπούλα δίνοντας της τον απαραίτητο χρόνο για να ξεκουραστεί και να γίνει η ανακατανομή στους χυμούς της.

Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα και το γιορτινό τραπέζι σας θα καταφέρει να καταπλήξει τους καλεσμένους σας.

 

Καλή επιτυχία

 
 
Διαβάστηκε 397 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 02:47