Skip navigation
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 13:48

ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ

 lemonato kotopoulo syntages

lemonato kotopoulo syntages

Δοκιμάστε αυτή την εκπληκτική συνταγή για ζουμερό λεμονάτο κοτόπουλο στην ψησταριά με άρωμα σκόρδου.

 

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο περίπου 1,5 κιλά
  • 2 Βιολογικά λεμόνια
  • 5 Κλαδάκια δενδρολίβανο
  • 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. αλάτι
  • 0,5 κουτ. πιπέρι
  • 2 κουτ. σκόνη πάπρικας
  • 10 σκελίδες Σκόρδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Απλώστε όλα τα συστατικά.
  • Κάντε τη μαρινάδα. Ανακατέψτε το ελαιόλαδο με αλάτι, πιπέρι, σκόνη πάπρικας, ένα ψιλοκομμένο κλαδάκι δεντρολίβανου και το ξύσμα ενός λεμονιού.
  • Γεμίστε το κοτόπουλο με ένα κομμένο λεμόνι, επτά σκελίδες σκόρδο και το υπόλοιπο δεντρολίβανο. Σφραγίστε το κοτόπουλο με σπάγγο κουζίνας.
  • Κόψτε το υπόλοιπο λεμόνι σε φέτες και τοποθετήστε το με τις υπόλοιπες σκελίδες στη σχάρα ψησίματος Universal Rack. Τοποθετήστε το κοτόπουλο από πάνω.
  • Αλείψτε γενναιόδωρα  το κοτόπουλο με τη μαρινάδα και βάλτε το στην ψησταριά σας

ΨΗΣΙΜΟ

1,5 ώρα περίπου στους 160 βαθμούς σε έμμεση θερμότητα, με το καπάκι κλειστό

 

 

Διαβάστηκε 136 φορέςΤελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 14:27
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας.